Nieuws Limburg Daling vrachtprijzen opsteker voor kousenhandel

Daling vrachtprijzen opsteker voor kousenhandel

Daling vrachtprijzen opsteker voor kousenhandel

Groothandelaar in panty’s, sokken, ondergoed en nachtkleding Global Impact uit Genk, zag al voor het 14e jaar op de rij de omzet en het bedrijfsresultaat toenemen. De snel groeiende onderneming van de broers Kim en Tom Hendrikx klokte af op 17,4 miljoen euro aan verkopen, terwijl de winst meer dan verdrievoudigde tot 752.000 euro.

Buiten het feit dat er in het voorbije boekjaar goed werk werd geleverd, zijn de uitstekende financiële resultaten volgens de broers Hendrikx het gevolg van een aantal factoren die zich in 2011 genormaliseerd hebben. “We vermelden daarbij de extreem hoge grondstofprijzen in 2010, zoals voor katoen,” zeggen zij in hun jaarverslag. “Deze zijn in 2011 opnieuw gedaald. Dat geldt tevens voor de (zee)vrachtkosten, die in vergelijking met 2010 gemiddeld met 50% gedaald zijn. Tot slot speelde ook de gunstige evolutie van de USD-koers in het voordeel van Global Impact.”

De aandeelhouders, waartoe ook het investeringsfonds E-Capital behoort, mogen dus fier zijn op geleverde prestaties.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.