Nieuws Limburg Damhert koopt Italiaanse fabriek voor aanmaak gezonde suiker

Damhert koopt Italiaanse fabriek voor aanmaak gezonde suiker

Damhert koopt Italiaanse fabriek voor aanmaak gezonde suiker

De gespecialiseerde groothandel in natuurvoeding Damhert uit Heusden-Zolder heeft in Italië een fabriek gekocht om zelf de zoetstof tagatose te gaan produceren. “In onze zoektocht naar nieuwe producten, hebben we enkele jaren geleden tagatose ontdekt, een stof die aanvankelijk door Amerikaanse wetenschappers werd uitgevonden om de darmflora te herstellen,” zegt Grete Remen, zaakvoerder van Damhert. “De stof heeft een natuurlijke suikersmaak en bevat 3 keer minder calorieën dan gewone suiker. Interessant dus. Eerst heeft een grote Europese zuivelgigant geprobeerd om de tagatose-suiker aan een concurrentiële prijs te produceren, maar dat is hen niet gelukt. Door hun stocks op te kopen, konden wij de eerste introductie op de markt doen. Met veel succes. We zijn gelijktijdig zelf aan de slag gegaan om de productie op punt te zetten, en hebben intussen wel een gepatenteerde technologie kunnen ontwikkelen om kostenefficiënt tagatose te maken.”

In Italië werd daarom een fabriek gekocht die bruikbare machines in de aanbieding had. “Er werden ginds vroeger melkpoeders gemaakt, maar er was de laatste tijd veel economische werkloosheid, waardoor we deze overname konden doen,” aldus nog Grete Remen. “De eerste machines draaien intussen op volle toeren. De hele wereld kijkt met argusogen uit naar onze vorderingen, want iedereen is overtuigd dat deze zoetstof een revolutie teweeg zal brengen in de suikersector. We zijn alvast fier hierbij als pionier het voortouw te mogen nemen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.