Nieuws Limburg Dan toch: Ducatt in Lommel failliet verklaard

Dan toch: Ducatt in Lommel failliet verklaard

Dan toch: Ducatt in Lommel failliet verklaard

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft dinsdagvoormiddag de producent van dun glas voor zonnepanelen Ducatt failliet verklaard. De bedrijfsleiding heeft zelf de boeken neergelegd.

De beslissing is een gevolg van het faillissement van SolarWorld, goed voor meer dan de helft van de omzet van Ducatt. Vorige week nog zei het management van Ducatt dat er werd gehoopt op een doorstart van SolarWorld.

Ducatt heeft zelf de afgelopen 4 jaar zo’n 70 miljoen euro verliezen geboekt. Dit werd telkens bijgepast door investeerders, waaronder LRM (36 miljoen) en de ondernemers Noël Essers en Urbain Vandeurzen.

Er werkten (volgens de laatste jaarrekening) zo’n 150 mensen voor het Lommelse bedrijf.

Dehaese Lieve, Dehaese Johan en Deckmyn Jessie zijn aangesteld als curatoren. Schuldvorderingen kunnen ingediend worden tot 23 juni.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.