Nieuws Limburg Dancing Flip wordt KMO-bedrijventerrein

Dancing Flip wordt KMO-bedrijventerrein

Dancing Flip wordt KMO-bedrijventerrein

Hechtel-Eksel is binnen afzienbare tijd een KMO-park rijker. Waar vroeger de gekende dancing Flip was, worden momenteel de fundamenten van het bedrijf Del Ponti gelegd. Als alles volgens plan verloopt, is de bedrijfshal van de familie Vangeel eind dit jaar gebruiksklaar. In een latere fase is het de bedoeling dat op de achterliggende percelen nog een aantal andere KMO’s zich zullen vestigen. “Als de Noord-Zuidverbinding tussen Eindhoven en Hasselt klaar is, is dit een toplocatie,” maakt burgemeester van Hechtel-Eksel Jan Dalemans zich sterk.

del pontiDe matrijzenmakerij en spuitgieterij Del Ponti was al een tijdje op zoek naar een geschikt terrein voor een nieuw fabriek. “De zone waar wij nu liggen (foto), liet een uitbreiding niet toe,” zegt bedrijfsleider Tom Vangeel. “Ons magazijn staat al op een andere locatie. Maar door een paar keer per dag op en af te rijden, verloren we veel tijd. Toen we de gronden van Jan Dalemans – toen nog geen burgemeester – konden kopen, hebben we niet getwijfeld. Op het terrein van ongeveer een hectare groot, komt onze nieuwe productiehal.”

Samen met de grotere bedrijfshal zullen er op termijn ook meer mensen bij Del Ponti aan de slag kunnen. “We zijn een bedrijf gespecialiseerd in kunststof onderdelen van hekwerken. Om aan de vraag van in heel Europa te kunnen voldoen, moeten er meer machines komen. Nu hebben we 9 spuitgietmachines die 24 op 24 uur draaien, zeven dagen op zeven. Maar op termijn moeten er dat 12 worden, Kwestie dat we wat speling hebben. Uiteraard kan dat niet zonder meer mensen aan te nemen,” legt Tom Vangeel uit.

Burgemeester Jan Dalemans heeft voor heel het terrein nog andere grootste plannen. “Bedoeling is dat er meerdere KMO’s bijkomen. En ik twijfel er niet aan dat er kandidaten voor deze toplocatie zijn. Deze zone ligt vlakbij een af- en oprit van de Noord-Zuidverbinding, tussen Eindhoven en Hasselt in. Dat is altijd aantrekkelijk voor investeerders,” besluit Dalemans.

Mireille MAES

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.