Nieuws Limburg Danny Vanderhoven heropent: “Geen jacht op ster”

Danny Vanderhoven heropent: “Geen jacht op ster”

Danny Vanderhoven heropent: “Geen jacht op ster”

Patron-cuisinier Danny Vanderhoven is na zijn vertrek in het Terhills Hotel niet in een hoekje gaan zitten janken. Hij heeft samen met partner Ineke Dols de hamer en verfborstel ter hand genomen en wist in een mum van tijd een gloednieuw restaurant klaar te stomen in de buurt van het Hasseltse station. De Griffie, zoals de zaak heet, serveert op 1 december de eerste gerechten. Danny Style!

De zwarte pagina van zijn sterrenrestaurant Danny in Maasmechelen is helemaal omgedraaid. In de plaats verrijst nu De Griffie in een statig pand dat vroeger dienst deed als rechtbank. “De perfecte locatie om het nieuwe concept te lanceren”, aldus de chef. “Wij waren dadelijk onder de indruk van het gebouw. Het heeft een ongelofelijke geschiedenis en als je goed luistert, hoor je de verhalen nog uit de muren komen. Omdat De Griffie letterlijk associeerbaar is met ‘het gerecht’ was ons besluit snel genomen om hier een nieuw verhaal te starten.”

Danny gooit het culinair over een iets andere boeg: “We hebben een ‘sharing-menu’ en een dagkaart, die ik zelf aan tafel kom voorstellen. Klassieke gerechten in een modern jasje… Koken gebeurt tussen de gasten. Het stoorde mij vroeger dat ik in een gesloten keuken moest werken en zo te weinig aandacht kon opbrengen voor mijn gasten. Nu ik zelf voor de inrichting heb kunnen zorgen, sta ik in een open keuken met zicht op de zaal.”

Danny en Ineke zullen ook persoonlijk instaan voor de bediening. Op naar een nieuwe ster? “Absoluut niet”, aldus Danny. “De stress van een sterrenchef weegt door op alles en iedereen. Wij willen echt terug naar authentieke, eerlijke gerechten en betaalbare kwaliteitswijnen. Mocht daar ooit een ster uit voortvloeien zou dat leuk zijn, maar deze keer gaan we voor wat echt belangrijk is: contact met onze gasten. Zij zijn het die ons energie geven en ons dag na dag opnieuw uitdagen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.