Nieuws Limburg David verslaat Goliath met betonnen buizen

David verslaat Goliath met betonnen buizen

David verslaat Goliath met betonnen buizen

Tubobel in Tessenderlo neemt Stradus Aqua, met vestigingen in Genk, Neeroeteren en Ravels over. Voor de 130 medewerkers van Stradus Aqua zijn er geen onmiddellijke gevolgen. Stradus Aqua komt daarmee opnieuw in familiale handen. Het bedrijf verandert wel van naam en gaat voortaan als Tubobel Aqua door het leven. De groep Tubobel van Luc Lemmens wordt daarmee in één klap Belgisch marktleider op het vlak van rioleringsbuizen.

Luc Lemmens (55) verkocht in 2010 zijn participatie in het Antwerpse havenbedrijf Zuidnatie en kocht even later Bovin Beton & Natuursteen. Een jaar later nam hij het grotere Tubobel in Tessenderlo, producent van betonnen rioleringsbuizen en inspectieputten, over. Bovin haalt momenteel een omzet van 8,5 miljoen euro met 40 medewerkers, terwijl het zusterbedrijf Tubobel (het vroegere Belema) goed is voor 11,5 miljoen euro omzet met 70 medewerkers.

Met de overname van Stradus Aqua is het opnieuw een beetje David die Goliath verslaat. De drie vestigingen van Stradus Aqua zijn immers goed voor 25 miljoen euro omzet met 130 medewerkers. Het bedrijf werd een paar jaar geleden door de Ierse bouwmaterialengroep CRH verkocht aan een Nederlandse investeringsmaatschappij. Stradus Aqua komt nu opnieuw in Vlaamse handen en gaat voortaan onder de naam Tubobel Aqua door het leven. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

“We willen met de hele groep Tubobel de komende jaren opstomen naar een omzet van 50 miljoen euro”, zegt Luc Lemmens. “We zijn nu dé aangewezen partij in België die aan grote aannemers ook grote volumes in een uitgebreid gamma kan leveren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.