Nieuws Limburg Davo wil BMW's nog beter uitstallen

Davo wil BMW's nog beter uitstallen

Davo wil BMW's nog beter uitstallen

BMW- en Mini-garage Davo in Tongeren gaat nog maar eens de portefeuille bovenhalen om zowel de toonzaal, de carrosserie, de kantoren als de werkplaatsen te vergroten. Aannemer Mathieu Gijbels (al voor de derde keer aan slag bij Davo) heeft de grondwerken al uitgevoerd voor 850 m2 bijkomende oppervlakte. Begin 2012 moet alles klaar zijn, nog voor het autosalon dus. “De totale investering zal zeker 2,5 miljoen euro bedragen,” zegt zaakvoerder Vital Daenen. “De redenen zijn logisch: onze verkoop groeit nog steeds fors (omzet 36 miljoen), en daarom kampen we met plaatsgebrek. Dit jaar zullen we meer dan 1500 voertuigen verkocht hebben, tegen zowat 1200 vorig jaar. Bovendien zal BMW tegen 2013 maar liefst 22 modellen op de markt hebben. Om die allemaal netjes te presenteren hebben we die extra ruimte zeker nodig.”

Davo vestigde zich op deze locatie in 1984 en breidde stelselmatig uit. “Minstens om de 2 jaar zijn hier grootschalige werken,” aldus Vital Daenen nog. “Ondertussen hebben we 48 mensen in dienst. Die moeten ook in comfortabele omstandigheden kunnen werken. En er komen er nog bij, want ook op dit vlak voorzien we een toename van minstens 30 procent in de komende 3 jaar.” Zo gaat Davo op zoek naar minstens 4 carrossiers, 2 mechaniekers, 2 perfect tweetalige verkopers (50% van de klanten komt uit Wallonië) en een administratief bediende.

Nog meer nieuws van bij Davo: vanaf 1 januari 2012 gaat zoon Karel Daenen naast zijn vader zitten, die het management langzaam zal overdragen naar de volgende generatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.