Nieuws Limburg De Ceuster (Lommel) investeert 1 miljoen

De Ceuster (Lommel) investeert 1 miljoen

De Ceuster (Lommel) investeert 1 miljoen

Het Lommelse kranenverhuurbedrijf De Ceuster & Co investeert dit jaar één miljoen euro in de uitbreiding van zijn vloot met 15 nieuwe bouwkranen. Het bedrijf heeft in première onder meer de Sky600 in gebruik genomen, een klepper van 63 meter lang.

“Neen, het is niet de grootste bouwkraan ter wereld,” lacht Davy De Ceuster. “Maar het is wel het grootste exemplaar van Gru Dalbe, sinds 25 jaar onze vaste Italiaanse kranenleverancier.”

De CeusterHet Lommelse kranenverhuurbedrijf werd 30 jaar geleden opgericht door vader Yvo De Ceuster. Zoon Davy neemt stilaan de fakkel over. “We kiezen resoluut voor een jonge vloot aan kranen,” zegt Davy De Ceuster. “Op die manier kunnen onze aannemers het meest betrouwbare materiaal huren.” Met de 15 extra bouwkranen komt het totaal op 75. Het bedrijf beschikt ook over een eigen transport- en hersteldienst.

Ambitie
De Ceuster wil met deze strategie zijn positie in Vlaanderen versterken. “Net zoals Arcomet uitgegroeid is tot een wereldspeler, willen wij sterk staan op de Vlaamse markt,” aldus De Ceuster. De crisis speelt daarbij eerder in hun voordeel. “Aannemers durven of kunnen niet meer investeren in kranen. Daarom denken ze eerder aan het huren van een kraan.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.