Nieuws Limburg De Dool haalt Belgisch biergoud binnen

De Dool haalt Belgisch biergoud binnen

De Dool haalt Belgisch biergoud binnen

Kasteelbrouwerij De Dool uit Houthalen-Helchteren heeft op de prestigieuze internationale bierwedstrijd Brussels Beer Challange een gouden medaille gewonnen. Het is één van de 11 gouden plakken die ons land wist binnen te halen, meteen de enige Limburgse. Bij De Dool, waar zaakvoerster Mieke Desplenter sinds 1990 de activiteiten coördineert, worden de bieren gebrouwen onder de de merknaam Ter Dolen. Het bier waarmee ze op het hoogste schavot mocht plaatsnemen, heet Armand, een blond bier van 7 graden, genoemd naar de vader van Mieke. Armand bevat de Amerikaanse hop Cascade, waardoor het bier complex fruitig smaakt met een geweldige ‘hoppige’ nasmaak. Met Ter Dolen Donker sleepte de kasteelbrouwerij trouwens nog een bronzen plak in de wacht.

Een jury van 40 proevers keurde de bieren in competitie, en dat in verschillende categorieën. Raar maar waar: de meeste medailles waren weggelegd voor brouwerijen uit de Verenigde Staten. Zij haalden het in de landencompetitie voor België en Italië.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.