Nieuws Limburg De laatste loodjes (kilometers) wegen niet meer het zwaarst

De laatste loodjes (kilometers) wegen niet meer het zwaarst

De laatste loodjes (kilometers) wegen niet meer het zwaarst

Door de stijgende brandstofprijzen wordt het als werkgever en werknemer alsmaar moeilijker om de kosten voor het woon-werkverkeer te drukken. Voor de toekomst moeten we op zoek naar degelijke en waardige alternatieven voor het autogebruik. Al sinds 2003 zoek Mobidesk Limburg samen met haar leden-bedrijven naar oplossingen op maat van de werkgever en werknemer.

Samen met haar partners de gemeenten Beringen, Ham en Tessenderlo, POM-Limburg en De Lijn startte de Provincie Limburg vorig jaar met het EFRO-project Ravenshout. Dit project heeft als doel de woon-werkpendel van de Ravenshoutwerknemers te verduurzamen. Een veel voorkomend probleem met een duurzame woon-werkpendel zijn de laatste kilometers tot op de werkplek. Het openbaar vervoer komt meestal wel in de buurt van een industrieterrein maar bijna nooit op het industrieterrein zelf. Om dit probleem op te lossen, zitten de partners op dit ogenblik rond de tekentafel om op drie verschillende locaties op Ravenshout fietssatellietpunten te bouwen.

Een fietssatellietpunt is een overdekte en beveiligde fietsenstalling aan een centraal openbaar vervoerknooppunt. Ondernemingen op Ravenshout kunnen via dit initiatief fietsen leasen of kopen voor hun werknemers (of bezoekers) zodat een werknemer aan het fietssatellietpunt een dergelijke bedrijfsfiets maar hoeft op te pikken om de laatste etappe naar zijn werkgever af te leggen. De openbaar vervoergebruikers en de carpoolers krijgen  ook een wachtruimte ter beschikking waar zij afgeschermd van wind en regen op hun vervoer kunnen wachten.Voor het concrete aanbod van fietsen in een fietssatelietpunt neemt Mobidesk in de loop van de volgende weken contact op met de geïnteresseerde ondernemingen.

De fietssatellietpunten zijn nog voor het einde van 2012 operationeel. Ondernemingen die interesse hebben of meer informatie wensen over dit initiatief kunnen contact opnemen met Mobidesk Limburg op mobidesk@limburg.be of op tel.:011/23 83 83.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.