Nieuws Limburg De Schaetzen neemt Beckers helemaal over

De Schaetzen neemt Beckers helemaal over

De Schaetzen neemt Beckers helemaal over

Autogroep de Schaetzen heeft de gekende Ford-dealer Garage Beckers overgenomen. Nog deze maand wordt de signalisatie aan de vestigingen in Bilzen en Lanaken aangepast. “Door de huidige crisis is deze overname geen evidentie”, aldus Patrick en Christophe de Schaetzen. “Schaalvergroting is echter de enige optie in onze sector. Wij blijven investeren en kijken uit naar nieuwe opportuniteiten in de markt.”

Garage Beckers bestaat al sinds 1964 en groeide uit tot een gevestigde waarde in Limburg, met locaties in Waltwilder (FordStore Bilzen), Rekem (Ford Lanaken) en Carfidence, de verdeler van alle merken tweedehandsvoertuigen, ook in Rekem. In 2018 werd een eerste stap gezet in de continuïteit van de onderneming door de activiteiten te groeperen met Hasselt Motor, de Ford-concessie van Autogroep De Schaetzen. Die samenwerking heeft nu geleid tot een volledige overname. De broers Beckers gaan een andere uitdaging aan, maar de rest van het team maakt de overstap mee. “Op die manier kunnen de klanten terecht in hun vertrouwde omgeving en worden ze geholpen door dezelfde gezichten”, zegt Christophe de Schaetzen.

“De deal is in feite al net voor het uitbreken van de coronacrisis beklonken”, aldus de zaakvoerders van Autogroep de Schaetzen, die verspreid over diverse vestigingen in Hasselt en Alken, de merken Ford, Hyundai en Mazda verdeelt. “In onze zoektocht naar schaalvergroting zijn we vanzelf bij onze partner, Garage Beckers uitgekomen. Een bedrijf met een solide reputatie in de regio, dat onze waarden en normen qua service deelt. Daarom is het een mooie aanwinst voor onze groep. De bijkomende vestigingen in Bilzen en Lanaken laten toe dat wij onze klanten beter van dienst kunnen zijn. De kans dat ze bij de aankoop van een nieuwe wagen meteen hun droomvoertuig in de uitgebreide stock terugvinden, neemt toe. Bovendien betekenen de extra locaties dat er meer servicepunten zijn voor het onderhoud.”

“De timing is natuurlijk niet ideaal”, aldus nog de familie de Schaetzen. “Door de crisis heeft de hele sector het momenteel moeilijk. We gaan in al onze vestigingen gericht investeren en bekijken hoe de zaken evolueren. We blijven zeer ambitieus. Stilstaan is achteruitgaan. Daarom bekijken we permanent nieuwe opportuniteiten om de positie van onze groep in Limburg te versterken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.