Nieuws Limburg De Security Barometer van EuroSys: IT security op het hoogste niveau 

De Security Barometer van EuroSys: IT security op het hoogste niveau 

De Security Barometer van EuroSys: IT security op het hoogste niveau 

Beveiliging binnen een IT-omgeving beslaat meerdere aspecten: van het netwerk en de server tot op client niveau. Met drie decennia aan expertise bundelt EuroSys nu haar kennis en ervaring in een nieuwe business unit. 

“Door alle verzamelde informatie, kennis en ervaring onder te brengen in één pijler, maken we onze ambitie waar om ook binnen IT security naar het hoogste niveau te klimmen”, vertelt technisch directeur Lieven Boes. “Vorig jaar werd beslist om hier een speerpunt van te maken, vandaag is het eens zo belangrijk nu ten gevolge van corona de vraag naar een doorgedreven IT-veilige omgeving groeit.”

Unieke barometer

Met de business unit richt EuroSys zich tot bedrijven die een continue en algemeen beeld willen hebben van hun IT-omgeving. Daarvoor werd een dynamische Security Barometer ontwikkeld, een uitgebreid security rapport dat bedrijven wegwijs maakt in de te stellen prioriteiten.

“De barometer bestaat uit 22 categorieën en meer dan 150 controlemechanismen”, legt Kristof Haesevoets, teamleader security bij EuroSys, uit. “Ze vormt een dynamische security smartlist waarmee we nagaan hoe een onderneming op bepaalde vlakken scoort. Zo krijgen we een globaal overzicht van waaruit we samen met de klant de prioriteiten kunnen uitstippelen, zowel quick wins als acties op lange termijn.

Volgende stappen zijn user awareness creëren en vulnerability management. We maken medewerkers bewust van gevaren zoals phishing, leren hen omgaan met de IT-omgeving, en beheren huidige en toekomstige kwetsbaarheden en risico’s. Als alles op punt staat, kunnen we een praktijktest uitvoeren door een Ethical Hacker te laten inbreken op het bedrijfsnetwerk.”

Het hoogste niveau

Streven naar een zo hoog mogelijk niveau van dienstverlening staat steeds op één. De Security Barometer is dan ook het resultaat van de jarenlange kennis en ervaring van EuroSys, gedetailleerd en gestructureerd gebundeld. Al worden er ook diverse tools ingeschakeld en daarvoor kan EuroSys rekenen op duurzame en intelligente partnerships, waaronder die met WatchGuard.

“Als eerste onderneming in de BeNeLux mochten we ons hun Platinum-partner noemen, een erkenning dat we ons toeleggen op het hoogste niveau van beveiligingsdeskundigheid en dienstverlening aan onze eindklanten”, vertelt Joris Knuts, accountmanager bij EuroSys. “Al meer dan 20 jaar kunnen we op deze partner rekenen, om telkens de hoogste trainingscertificaten te bekomen of om volledig mee te zijn met hun productkennis. Zo blinkt WatchGuard uit in security en firewalls en is hun Dark Web Scan een van de vele tools die we bundelen in het verhaal van onze nieuwste unit en Security Barometer.”

Contacteer ons voor een kennismakingsgesprek en start meteen de vrijblijvende security pre-audit op.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.