Voor 3 miljoen nieuwigheden in Hasselts hotel
Ruim 3 miljoen euro heeft Holiday Inn uitgegeven om het bekende hotel aan de Hasseltse Kanaalkom te vernieuwen. Na 32… Lees meer
In het overzicht van de neergelegde jaarrekeningen vinden we het Opglabbeekse toprestaurant De Slagmolen terug, met 2 Michelinsterren de parel aan de kroon van de Limburgse gastronomie. “We hebben inderdaad een goed jaar achter de rug,” bevestigt chef Bert Meewis. “De redenen zijn 3-voudig. Ten eerste varen we wel bij de BTW-verlaging van 21% naar 12% op voeding. Voor een bedrijf dat zoals wij ‘volgens de regels van de kunst’ werkt, betekent dit een belangrijke stimulans. Ten tweede hebben we begin 2010 er een tweede Michelinster bijgekregen, wat toch een omzetverhoging van 25% met zich heeft meegebracht. En tot slot hebben we natuurlijk ook heel hard gewerkt. We zijn nu 16 jaar bezig en zijn intussen toch een gevestigde waarde geworden. We houden daarbij vast aan onze stijl, en dat rendeert.”
Bert Meewis merkt vanachter zijn kookpotten enkele tendensen in de sector. “Door de invloed van de vele kookprogramma’s op tv zijn de klanten veel kritischer en mondiger geworden. De verwachtingen zijn ook hoog gespannen. Sommige klanten verwachten hier een heel spektakel, maar dan ga je beter naar een musical of toneelvoorstelling… Wij zorgen hier ‘gewoon’ voor lekker eten en een professionele bediening.” De chef merkt ook een verschuiving in het publiek. “Waar vroeger vooral gesettlede levensgenieters hier kwamen eten, merken we nu dat er ook jongeren interesse voor gastronomie hebben. Die verbreding van het publiek is heel positief.”
De Slagmolen realiseerde een brutomarge van 450.000 euro, zo’n 30% meer dan in 2009.
Ruim 3 miljoen euro heeft Holiday Inn uitgegeven om het bekende hotel aan de Hasseltse Kanaalkom te vernieuwen. Na 32… Lees meer
Bij de voorstelling van de nieuwe Michelingids is restaurant Aurum van chef Gary Kirchens bekroond met één ster. Een fantastische… Lees meer
Sterrenchef Luc Bellings stopt met gastronomie. Hij wil wat meer tijd gaan doorbrengen met familie en vrienden. Daarom heeft hij… Lees meer
Tim Vandewinkel van het bedrijf Loft Interieur/Lofra Projects met vestigingen in Kinrooi en Diepenbeek, mag zich een jaar lang de… Lees meer
Thierry Jacobs opent op 16 oktober de gloednieuwe 'citylounge' Saint Street op de markt van Sint-Truiden. “De afgelopen twee jaar… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen