Nieuws Limburg De toestand is ernstig, maar wel beter

De toestand is ernstig, maar wel beter

De toestand is ernstig, maar wel beter

Nog steeds zijn er minder Limburgse ondernemers die denken dat de conjunctuur zal verbeteren dan het aantal dar ervan uitgaat dat de zaken in 2015 zullen verslechteren. Het pessimisme overheerst dus nog steeds de POL, de kwartaalbevraging van VKW en Unizo-Limburg. “Maar laten we vooral het positieve signaal onthouden, en dat is dat de verwachtingen voor het nieuwe jaar wel veel beter zijn dan een kwartaal geleden,” zeggen Geert Lambrechts en Bas van de Kreeke (foto), respectievelijk voorzitter van Unizo-Limburg en VKW Limburg. “We moeten ons optrekken aan de verbeterde vooruitzichten en hopen dat die tendens zich daadwerkelijk zal aftekenen.”

wijze Bas van de Kreeke
De hoop op een groeiscenario is ontstaan in het jaareinde van 2014, toen de negatieve cijfers die vooropgesteld waren, toch veel beter bleken te zijn. Zowel de omzet als de export als de investeringen namen flink toe, terwijl er een vrij forse daling werd verwacht. Alleen de tewerkstelling ging niet echt de goede richting uit. Op dat vlak voorspelt de toekomst weinig goeds. De bouwsector en de detailhandel zijn het minst gunstig gestemd. De dienstensector en in mindere mate ook de groothandel en de productiebedrijven, zien wel een positieve kentering. De grootste ondernemingen zijn het meest positief over 2015.

Quo Vadis, Limburgse conjunctuur? Het ziet er naar uit dat de echte test over enkele maanden de waarheid aan het licht zal brengen: Leeft Limburg eindelijk op, of is de opflakkering van korte duur?

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.