De Turck investeert 2 miljoen in Kaasbrik

Het Limburgse bedrijf Kaasbrik, marktleider in het leveren van geraspte mozarella aan pizzeria's, kondigt een investering van 2 miljoen euro aan. Dat heeft zaakvoerder en eigenaar Johan De Turck maandag bekendgemaakt.

KaasbrikKaasbrik is een familiebedrijf in Halen dat voortbouwt op de kennis en ervaring van voormalig gedeputeerde Johan De Turck, die destijds aan het roer stond bij sectorgenoot Yoko/IDB in Genk. Net zoals bij zijn voormalige werkgever, is Kaasbrik gespecialiseerd in het raspen en verpakken van kazen, zoals mozzarella en emmental, en dit voor grootverbruik en de horeca. Op 8 jaar tijd groeide de omzet bij Kaasbrik van 10 naar meer dan 24 miljoen euro. Het bedrijf exporteert hiervan inmiddels zo'n 55 procent naar 15 landen, onder meer ook de verdienste van commercieel directeur Toon Hutsebaut.

Johan De Turck blijft ambitieus en wil eind 2014 groeien naar een omzet van 30 miljoen. Hij kondigt hiervoor nog 2 miljoen euro investeringen aan. Zo worden de productiehal, magazijnen en koelcellen uitgebreid met 1.800 m2, wordt de derde rasplijn geautomatiseerd en zal een vierde lijn worden uitgebouwd. Er werken momenteel 25 mensen bij Kaasbrik.

Kaasbrik heeft trouwens ook in de 10 Belgische provincies en in Brussel de beste pizzabakker verkozen. De prijs voor de provincie Limburg ging naar Il Destino (Meeuwen-Gruitrode).