Nieuws Limburg De Wever bij VKW: “Dopgeld beperken in de tijd”

De Wever bij VKW: “Dopgeld beperken in de tijd”

De Wever bij VKW: “Dopgeld beperken in de tijd”

“Ik vind dat de afspraken over hervormingen nu moeten gemaakt worden en erg concreet moeten zijn”. Dat zei N-VA-voorzitter Bart De Wever deze week tijdens een uitverkochte lunchmeeting van VKW Limburg in Houthalen-Helchteren. “Met een Vlaams front moet het mogelijk zijn hervormingen naar Duits model door te duwen. In het verleden hebben we vaak gemerkt dat beloftes van ‘we zullen wel zien’ nooit werden waargemaakt”.

“Kijk naar Duitsland, dat is de locomotief van de Europese economie,” aldus De Wever. “De sociale hervormingen waren er hard, maar werpen wel hun vruchten af. Dat moet hier ook gebeuren: besparen op de uitgaven en structureel hervormen. De Franstaligen willen dat niet, uit vrees voor een sociaal bloedbad. Dus moeten we een Vlaams front vormen. Met de partijen die het meest enthousiast zijn om hierin mee te stappen”. De Wever gaf enkele voorbeelden van wat die hervormingen moeten inhouden. “Het beperken van werkloosheidsuitkeringen in de tijd, bijvoorbeeld. Wie nooit heeft bijgedragen aan de sociale zekerheid kan toch geen volwaardig pensioen ontvangen? Het kan evenmin dat het pensioen van iemand die stopt op 56 jaar even hoog is als van iemand die niet vervroegd stopt met werken. Er moet ook een lineaire lastenverlaging voor bedrijven komen in plaats van subsidies. En de notionele interestaftrek moet behouden blijven, want anders wordt de belastingdruk voor onze ondernemingen nog extremer. Rijkdom verdelen vind ik goed, maar dan moeten we die rijkdom wel eerst creëren”.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.