Nieuws Limburg De winteropleidingen van SYNTRA business, daar kan je op bouwen!

De winteropleidingen van SYNTRA business, daar kan je op bouwen!

De winteropleidingen van SYNTRA business, daar kan je op bouwen!

De winterperiode sluipt almaar dichterbij. En winter, dat kan al eens een sneeuwtapijtje of stevige ijzel betekenen en dus weerverlet en tijdelijke werkloosheid in de bouwsector. De ideale periode, zeg maar, voor bouwarbeiders om hun competenties aan te scherpen. In samenwerking met Bouwunie Limburg stemde SYNTRA business haar opleidingsaanbod dan ook af op het aankomende, koude seizoen.

Met het aangepaste opleidingsaanbod van SYNTRA business kunnen medewerkers deze winter hun bouwskills verbeteren en verbreden. De professionele, kortlopende opleidingen en bijscholingen vinden plaats tussen 1 december 2020 en 31 maart 2021.

Voor ieder wat wils

Concreet kunnen bouwarbeiders via Constructiv tot 160 uren opleiding volgen, tijdens de periode 1 december tot en met 30 maart. Samen met Bouwunie Limburg biedt SYNTRA business meer dan 30 verschillende opleidingen aan, van praktische opleidingen tot veiligheidsopleidingen.

“Ook in de bouwsector is het opportuun om in te zetten op de ontwikkeling van je medewerkers”, vertelt Sandra Huysmans van SYNTRA business. “Zo kan je je onderscheiden van de concurrentie. Bovendien is de samenwerking tussen Bouwunie Limburg en SYNTRA business hierin een belangrijk element. Samen bereiken we een heleboel bouwbedrijven en slagen we erin om onze opleidingen af te stemmen op de vraag en de noden van de sector.”

Het volledige aanbod winteropleidingen vind je op deze website.

Financieel duwtje in de rug

Subsidies voor een maatopleiding bij SYNTRA business? Als erkend opleidingsverstrekker door de Vlaamse overheid, is dat perfect mogelijk. De kmo-portefeuille richt zich tot alle Vlaamse kmo’s en bedraag 20 of 30 procent van het totale bedrag, afhankelijk van de grootte van het bedrijf.

“Daarnaast komen ook het sectorfonds en Constructiv tussen in de opleidings- en loonkost van de bouwvakarbeiders”, besluit Huysmans.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.