Nieuws Limburg Decathlon investeert 6 miljoen in Maasmechelen

Decathlon investeert 6 miljoen in Maasmechelen

Decathlon investeert 6 miljoen in Maasmechelen

Vrijdag werd de eerste steen gelegd van de nieuwe vestiging die sportwinkel Decathlon op de voormalige mijnterreinen in Maasmechelen zal openen. De winkeloppervlakte zal gespreid over 2 fases 6.800 m² bedragen en vergt een investering van zo’n 6 miljoen euro. Het project is goed voor 45 jobs, een aantal dat nog tot 100 kan oplopen, aldus burgemeester Georges Lenssen.

De nieuwe Decathlon-winkel wordt een constructie op palen, die diep in de grond worden verankerd omwille van het vliegas dat hier ten tijde van de mijnontginning werd gestort.

“Dit project zal een extra boost geven aan de uitstraling van Maasmechelen,”zegt burgemeester Georges Lenssen. “En zelfs voor heel Limburg,” stelt Herman Van Beveren, CEO van Decathlon België. “We zullen de Limburgers eindelijk het uitgebreide gamma van kwaliteitsvolle producten en diensten van Decathlon kunnen aanbieden in hun regio.” De CEO liet zich daarbij ontvallen dat het bedrijf ook op zoek is naar een geschikte locatie in Hasselt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.