Nieuws Limburg Deel 4: The Safe Group was hofleverancier op Pukkelpop

Deel 4: The Safe Group was hofleverancier op Pukkelpop

Deel 4: The Safe Group was hofleverancier op Pukkelpop

Als ze in dit tempo doorgaan, zal The Safe Group weldra ook de groepen programmeren op Pukkelpop… Het jonge bedrijfje van Ilja Theuwissen en Pieter Jouck is op korte tijd uitgegroeid tot hofleverancier van het muziekfestival. “Het klopt dat we ons pakket fors hebben kunnen uitbreiden”, zegt Ilja Theuwissen. Wat zoal? “We hebben de voorbije editie een 40-tal camera’s geplaatst op de festivalsite, de campings en de omgeving rond het festival. Zowel de politie als de organisatie kon hier gebruik van maken. Daarnaast hebben we 17 lichtkranten geïnstalleerd om het publiek te informeren.”

The Safe Group stond tevens in voor het opzetten van 7 wifi-zones, met een capaciteit van 20.000 gebruikers op hetzelfde moment. “We leverden de netwerkvoorziening op ongeveer 120 plaatsen, gaande van de Grote Ring van Hasselt tot in Zonhoven. Er stonden van ons bovendien 30 informatieschermen rond het hele terrein en de backstage met de lineup, social feeds, livestreams, metingen, informatie vanuit de organisatie, enzovoort. Tot slot hebben we een heleboel meetapparatuur geplaatst, zoals sensoren voor decibels, windsnelheid, temperatuur, druktemetingen, enzovoort. Die gegevens waren te consulteren in 4 mobiele commandoposten, waar ook alle beelden van de camera’s konden bekeken worden. Een hele boterham, inderdaad!”

Daarmee is het nog jonge Hasseltse bedrijf niet aan zijn proefstuk toe. Zowat de hele festivalwereld maakt gebruik van de diensten van The Safe Group. “Het zijn inderdaad drukke tijden, met onder meer Rock Werchter, Graspop Metal Meeting, Lokerse Feesten, Genk On stage, Cartoonfestival Knokke-Heist, 1 mei viering @ Genk, Werchter Boutique, TW Classic, Coldplay @ Heizelstadion, U2 @ Heizelstation en Electrobeach in het Franse Port Barcares…”

Het buitenland is de volgende stap. “Er lopen gesprekken met grote festivals in Nederland, Oostenrijk, UK en Duitsland”, bevestigt Ilja Theuwissen. “Stap voor stap. Want wij dragen een enorme verantwoordelijkheid als leverancier, dus dit zijn geen eenvoudige dossiers…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.