Nieuws Limburg Deepfake of ChatGPT: intelligentie helpt bedrijven vooruit

Deepfake of ChatGPT: intelligentie helpt bedrijven vooruit

Deepfake of ChatGPT: intelligentie helpt bedrijven vooruit

Artificiële intelligentie is zonder twijfel één van dé trends van 2023. Ook voor bedrijven zijn er heel wat toepassingen mogelijk die de efficiëntie – en uiteindelijk ook de bottom line- positief kunnen beïnvloeden. Om ondernemingen een overzicht te bieden van de mogelijkheden, hebben Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt het kennisplatform AI By Example uitgewerkt. Het bevat tal van voorbeelden en uitgewerkte cases die als inspiratie kunnen dienen.

Voorraden accurater voorspellen, kwaliteit efficiënter sturen of HR-processen optimaliseren? “Artificiële intelligentie kan elk bedrijf een duw in de rug geven”, zeggen Luc Geukens (PXL) en Frank Vanhoenshoven (UHasselt). “Geen science fiction, wel realiteit. Zeker voor KMO’s lijkt het nog een ver-van-mijn-bed-show, hoewel er ook voor hen nu al veel voordelen mogelijk zijn.”

Die worden duidelijk op de website van AI By Example. “We hebben er 8, en binnenkort zelfs 30 concrete toepassingen vermeld, die je -per categorie- razendsnel van theorie naar praktijk brengen.”

Voor bedrijven die met AI aan de slag willen gaan, maar moeite hebben met de implementatie, beschikt het platform over een lijst met technologiepartners die de klus kunnen klaren.

De initiatiefnemers gaan ook via events de kennis over de technologie verspreiden. “Dat doen we onder meer via seminaries en hackathons. Of een ‘ideathon’, waarbij we een blauwdruk genereren voor een AI-oplossing die een concreet bedrijfsprobleem aanpakt.”

Zo’n ideathon staat nu vrijdag op het programma. Inschrijven kan via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.