Nieuws Limburg Defensie bestelt voor 10 miljoen in Genk

Defensie bestelt voor 10 miljoen in Genk

Defensie bestelt voor 10 miljoen in Genk

LS Innoventa, een bedrijf uit Genk dat medische en tactische artikelen importeert voor overheidsdiensten, Defensie en ziekenhuizen, heeft een groot contract afgesloten. Het team van zaakvoerder Radek Weglicki mag als exclusieve partner van Defensie de komende 7 jaar specifieke goederen leveren voor een waarde van zo’n 10 miljoen euro.

LS Innovata is in de Benelux verdeler van medische materialen. Heel wat zorginstellingen, overheidsdiensten en bedrijven zijn er klant. Het bedrijf van Radek Weglicki is daarnaast een belangrijke toeleverancier van uitrusting voor Defensie. Niet toevallig, want het leger was de vorige werkgever van de zaakvoerder. “Vanuit die ervaring weten we heel goed welke materialen het best geschikt zijn om comfortabel en zo operationeel mogelijk te werken”, zegt Radek Weglicki.

Het Genkse bedrijf, opgericht in 2016, heeft voor dit gamma leveranciers in landen als de VS en Israël. De goederen worden vervolgens naar Zwartberg verscheept, om ze nadien just in time te leveren bij de diverse legereenheden. “We zorgen niet alleen voor de materialen, maar leveren daar ook diensten bij, zoals het samenstellen van kits”, aldus nog de zaakvoerder. “Aan ons bedrijfsgebouw hebben we instructie- en trainingsfaciliteiten, waar alle toepassingen kunnen gedemonstreerd en ingeoefend worden. We zijn dus een echte partner voor Defensie.”

Die vertrouwensrelatie heeft nu geleid tot een groot order. Na een uitgebreide aanbesteding hebben beide partijen een raamcontract afgesloten, waarbij LS Innoventa de komende 7 jaar zogenoemde ‘tactische’ materialen aan Defensie mag leveren. “De grootte-orde van deze overeenkomst bedraagt bijna 10 miljoen”, zegt de zaakvoerder. “Een belangrijke stap voor ons bedrijf. De bijkomende groei zal ook ongetwijfeld leiden tot de creatie van nieuwe jobs.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.