Nieuws Limburg Definitieve beslissing over lampenfabriek Emgo nakend

Definitieve beslissing over lampenfabriek Emgo nakend

Definitieve beslissing over lampenfabriek Emgo nakend

De vakbonden van Emgo in Lommel, waar onderdelen van gloeilampen worden gemaakt, hebben donderdag te horen gekregen dat het voornemen tot sluiting van de fabriek, volgende dinsdag allicht wordt omgezet in een definitieve beslissing. Pas dan wordt gepraat over een sociaal plan voor de 135 mensen, die zeker nog tot medio 2013 aan de slag kunnen blijven.

Einde juni kondigde de directie van Emgo, een joint venture tussen Philips en Osram, het voornemen aan om de fabriek te sluiten. Na het Europees opgelegde verbod op de productie van gloeilampen, vond Emgo geen alternatief. Ook overnamekandidaten, die mogelijk in de richting van glas voor zonnepanelen een doorstart mogelijk zagen, haakten in extremis af. Donderdag werd in het kader van de zogenaamde Wet Renault, de vragen- en consultatieronde verdergezet. Uit de antwoorden die de directie aan de bonden gaf, bleek dat het voornemen tot sluiting allicht volgende dinsdag zal worden omgezet in een definitieve beslissing door de raad van bestuur. Eens dat verdict officieel is, kan worden gestart met de onderhandelingen over een sociaal plan. De hamvraag is wat er voor de 135 voltijdse medewerkers uit de bus zal komen. Bij eerdere herstructureringen stelden zij zich loyaal op, onder meer door niet te verhuizen naar Ducatt, een spin-off van Emgo. De bonden maken zich echter sterk dat Emgo een redelijke overeenkomst zal vinden met de overgebleven werknemers. Zij zullen sowieso tot medio 2013 in Lommel aan de slag kunnen blijven voor het afwerken van de lopende bestellingen. Intussen hoopt de directie uiteraard om nog een kandidaat-overnemer of investeerder te vinden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.