Nieuws Limburg Delorge leidt leerlingen op tot koetswerk-experts

Delorge leidt leerlingen op tot koetswerk-experts

Delorge leidt leerlingen op tot koetswerk-experts

Automobielgroep A&M Invest, die bedrijven overkoepelt als Groep Delorge, BMW van Osch, BMW Beckers en Jaguar Land Rover Hasselt & Maasland, heeft een unieke samenwerking afgesloten met de school Level X. De verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven wordt versterkt door een combinatie van scholing in een modern atelier, bedrijfsbezoeken, werkplekleren, stages, enzovoort. “Op die manier draagt A&M Invest bij tot de vorming van kant-en-klare garagemedewerkers”, zegt Managing Director, Tom Lambert.

De opening van de vernieuwde carrosserieafdeling in de expertenschool van Level X (scholengroep GO! Next), is meteen het startschot van het partnership met A&M Invest. “Levensechte ervaring opdoen is een essentieel onderdeel van de vorming van onze leerlingen”, zegt Carlo Gysens, algemeen directeur van GO! Next. “De investeringen in de carrosserieafdeling en het partnerschap met A&M Invest moeten leerlingen en leraren op de hoogte houden van de meest actuele trends. De combinatie van les door leerkrachten-experten in een modern atelier op de campus in de Vildersstraat en bedrijfsbezoeken, werkplekleren, stages en duaal leren binnen A&M Invest, stoomt leerlingen klaar voor hun toekomstige carrière.”

Kris Pernot, directeur van Level X, vult aan: “Door leerlingen via een groeipad structureel kennis te laten maken met de eisen en verwachtingen op de werkvloer, versterken we hun competenties. Ze krijgen inzicht in het bedrijfsleven in een moderne en bloeiende onderneming. De experten van morgen leren zo het vak van de professionals van vandaag.”

Ook voor A&M Invest is de samenwerking een mooie kans. “We kunnen de opleiding mee vorm geven en hebben zo een zegje in de vaardigheden die de toekomstige experten moeten beheersten”, aldus Tom Lambert, Managing Director bij A&M Invest. “Bovendien ontdekken we zo nieuwe talenten en mogelijke toekomstige werknemers.”

Het trainingscentrum van de school zal tevens dienst doen voor de permanente bijscholing van de huidige medewerkers van A&M Invest. “Het is duidelijk dat de automobielsector voor een tijdperk vol vernieuwing en verandering staat”, zegt Emmy Ernots, HR-directeur van de automobielgroep. “De opkomst van de elektrische wagens, het autonoom rijden en het digitaal verkoopproces zijn slechts enkele voorbeelden van de vele evoluties. Dit vereist dat onze kennis up-to-date blijft om de klanten maximaal van dienst te zijn. Bovendien zien wij het als onze plicht om onze medewerkers elke dag te laten groeien en ieder zijn talenten volledig te laten ontplooien.”

In dat opzicht heeft A&M Invest ook een Academy opgericht, waarin medewerkers uit alle geledingen van de organisatie, worden klaargestoomd om de evoluties in de sector voor te blijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kapitein kiest voor Corda

CaptainWork, het nog jonge agentschap dat (vooral via video en social media) klanten bijstaat in hun employer branding en rekrutering,… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.