G2860441_PCD-1

Democo maakt 1 bedrijf van AEW en Van Den Briele

De Limburgse bouwgroep Democo gaat zijn technische bedrijven AEW en Van Den Briele vanaf augustus samenvoegen tot één entiteit actief in elektriciteit, HVAC, sanitair en duurzame technieken. Aan het hoofd daarvan komt Theo Helven te staan. De bundeling van de twee bedrijven betekent op het praktische vlak dat Van Den Briele van Houthalen (HVAC en sanitair) zal verhuizen naar de gebouwen van AEW (elektriciteitswerken) in Hasselt. “Uiteraard zoeken we daarmee ook economische voordelen”, zegt Theo Helven. “Maar het is vooral belangrijk dat we met deze stap onze technische disciplines onder één dak brengen. Met deze nauwe samenwerking willen we onze klanten beter kunnen bedienen”, aldus Helven, die voorheen ook al AEW leidde. Ook de onderhoudsafdelingen van beide bedrijven zullen worden gecentraliseerd.

De nieuwe afdeling technieken zal 160 medewerkers tellen, vorig jaar goed voor een omzet van zo’n 25 miljoen euro. “Het aantal medewerkers kan nog snel toenemen, want we zoeken nog altijd goede medewerkers in verwarming en sanitair”, aldus Helven. Zowel Van Den Briele als AEW richten zich tot de industrie, retail, zorgsector, kantoren en hotelwereld. AEW wist onlangs nog AS Adventure als nieuwe referentie binnen te halen.

Naam
Of de nieuwe entiteit ook een nieuwe naam krijgt, staat nog niet vast. “Eerst gaan we de bundeling op operationeel vlak tot een goed einde brengen”, zegt Helven. “Daarna zullen we wel zien of er holding boven de twee vennootschappen met een nieuwe naam komt. Maar dat zijn zorgen voor later.”
Van Den Briele en AEW maken beide deel uit van de groep Democo, één van de grootste bouwbedrijven van Limburg met 600 medewerkers en een omzet van 120 miljoen euro.

DC