Nieuws Limburg Democo stevent af op recordjaar

Democo stevent af op recordjaar

Democo stevent af op recordjaar

De Hasseltse bouwgroep Democo heeft -in de lijn der verwachtingen- een iets minder jaar 2010 achter de rug. Net zoals alle bouwbedrijven waren de strenge wintermaanden in het begin en einde van het jaar de spelbrekers voor verdere groei. Democo klokte af op een omzet van 70 miljoen, tegenover 88,9 een jaar eerder. Het resultaat daalde van 2,7 naar 1,8 miljoen euro. “Ook de uitlopers van de crisis hebben daar toch een invloed op gehad,” aldus gedelegeerd bestuurder Philip Demot.

2011 ziet er op dat vlak helemaal anders uit. “De doorgeschoven opdrachten en nieuwe orders voor de eerste jaarhelft voorspellen een gevoelige omzetstijging voor het lopende boekjaar,” legt hij uit. “Ons orderboek is nog nooit zo vol geweest. We mikken op een omzet die over de 100 miljoen zal gaan.” Ook het resultaat zou evenredig moeten toenemen.

Democo hoopt bovendien op goed nieuws over de aanbesteding van de Noord-Zuidverbinding (projectwaarde van 345 miljoen euro). In de tijdelijke vereniging waar Democo mee ingeschreven heeft, werd partner Franki vervangen door Cit Blaton. Dit om belangenconflicten te vermijden na de overname van Aswebo door Willemen (lees artikel). “Hoewel men heeft geoordeeld dat ons dossier ook zonder nieuwe partner sterk genoeg was, hebben we er toch nog een bijkomende partij aan toegevoegd,” aldus Demot.

De vastgoedpoot van Democo, DMI, behaalde in 2010 een licht hogere omzet (6,4 miljoen), maar moest het met minder winst stellen (300.000 euro ipv 2,8 miljoen). Dit vooral door toegenomen financiële kosten. Dit jaar heeft DMI een aantal interessante projecten in het orderboekje, waaronder een PPS in Neerpelt, Marie-Popelin (Hasselt) en Breepark in Bree. Ook via diverse participaties in projectvennootschappen staan er nog heel wat realisaties op stapel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.