Nieuws Limburg Democo wint opdracht voor bouw 9 sporthallen

Democo wint opdracht voor bouw 9 sporthallen

Democo wint opdracht voor bouw 9 sporthallen

De Hasseltse bouwgroep Democo heeft in een consortium met Denys, de aanbesteding binnengehaald voor de bouw van 9 sporthallen. Daarbij ook eentje in Limburg, met name in Kortessem. Het geld voor de infrastructuur werd verzameld via publiek-private samenwerkingsverbanden (PPS). Naast de gemeenten en de Vlaamse overheid (departement Muyters) deed ook de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV) een duit in het zakje. Democo-Denys legt zelf zo’n 2 miljoen op tafel.

Democo gaat niet alleen de hallen ontwerpen, bouwen en (co-)financieren, maar deze ook onderhouden (DBFM-formule). In ruil betalen de lokale overheden een vergoeding, die gesubsidieerd wordt vanuit Vlaanderen. De bouwwerken zullen beginnen na de zomer van 2012. In de zomer van 2013 zullen alle sporthallen worden opgeleverd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.