Nieuws Limburg Deputatie dringt aan op maatregelen tegen Diresco

Deputatie dringt aan op maatregelen tegen Diresco

Deputatie dringt aan op maatregelen tegen Diresco

Ludwig Vandenhove“De laatste weken word ik opnieuw regelmatig gecontacteerd door de buren van de NV Diresco in Opglabbeek. Zij klagen over trilling– en geurhinder,” zegt Limburgs gedeputeerde voor Leefmilieu, Ludwig Vandenhove (sp.a). “Ik heb als gedeputeerde in dat dossier gedaan wat ik moet doen. De deputatie heeft, op mijn voorstel, op donderdag 3 oktober 2013 de voorwaarden ambtshalve gewijzigd. Zo moest Diresco binnen 6 maanden alle nodige maatregelen nemen (Nederlandse en Duitse geluidsnormen respecteren en een geur-audit laten doen). Het is minister van Leefmilieu Joke Schauvlieghe die hierover moet beslissen, maar tot op heden is er nog steeds geen uitspraak,” stelt Vandehove. “Het dossier ligt al sinds januari van dit jaar op haar kabinet. Ofwel volgt ze haar eigen administratie, ofwel volgt ze de eigenaar, maar dossiers laten aanslepen heeft geen zin.”

De gedeputeerde heeft nu de recente klachten opnieuw overgemaakt aan de milieu-inspectie.

Diresco zelf heeft al eerder gesteld dat de eisen van de Deputatie totaal onrealistisch zijn. “Als wij aan die voorwaarden moet voldoen, moeten we één van de twee productielijnen volledig vervangen of de nachtploeg afschaffen. En dat is economisch totaal onhaalbaar. Er worden ons Duitse en Nederlandse normen opgelegd, terwijl we ruim onder de Vlaamse maximale waarden blijven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.