Nieuws Limburg Designer maakt hippe tassen van oude vlaggen

Designer maakt hippe tassen van oude vlaggen

Designer maakt hippe tassen van oude vlaggen

Wie dacht dat oude zeilen en vlaggen alleen nog goed zijn om in het containerpark te dumpen, heeft het mis. Nathalie Gijbels, een opkomend talent in de Limburgse designerwereld, heeft er 3 types van hippe tassen mee ontworpen.

Nathalie Gijbels gooide haar leven over een totaal andere boeg toen ze vorig jaar de opleiding Industriële Vormgeving aan de Kunstschool in Genk ging volgen. Haar stage deed ze bij Flagbag, een atelier waar mensen werken die door het net van het reguliere arbeidscircuit zijn gedonderd. Met hart en ziel maken ze er van afgedankte vlaggen en zeilen unieke producten, zoals fietstassen, Ipad- en laptopsleeves, toiletzakken en gsm-hoesjes. Het is voor Flagbag dat Nathalie nu een collectie van 3 high-end designertassen heeft ontworpen: een handtas (Louisa), een laptoptas (Dickson) en een schoudertas (Perveen). Ook mode-incubator MIA-H droeg een steentje bij.

De lancering van de collectie gebeurt tijdens ModeGewijs, een event in Hasselt waar de nieuwste trends op vlak van duurzaamheid op de catwalk gepresenteerd worden. Nadien worden de tassen verkocht in het Hendrikshuis, gekend voor vintage-producten en designer-objecten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Straf: Simons stopt

De Limburgse modeontwerper Raf Simons hangt de kapstok aan de kapstok... Na 27 jaar kondigt hij het einde aan van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.