Nieuws Limburg Dethier neemt grote collega in Herentals over

Dethier neemt grote collega in Herentals over

Dethier neemt grote collega in Herentals over

Het Alkense bouwbedrijf Dethier heeft zijn collega Noordbouw in Herentals overgenomen. Noordbouw werd in 1994 opgericht door André Horemans en Erik Breugelmans. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een algemene aannemer, gespecialiseerd in renovatie, met 40 medewerkers en een omzet van 10 tot 11 miljoen euro. Dethier kwam Noordbouw op het spoor, toen bleek dat de twee oprichters een koper voor hun bedrijf zochten. “Met de introductie van een overnemer willen zij de toekomst van hun bedrijf verzekeren,” zegt Rob Dethier, CEO van het gelijknamige bouwbedrijf.

dethierVoor Dethier is de overname van Noordbouw een gedroomde kans om de regionale spreiding nog te verbeteren en het groeipad voort te zetten. Naast Alken, beschikte Dethier tot dusver over 1 andere vestiging in Londerzeel. “We moeten wel groeien, want de Limburgse markt is te klein,” zegt Rob Dethier.

Dat de derde generatie er bij Dethier aan de deur klopt, heeft ook een rol gespeeld. Vicky en Kevin, de kinderen van Rob Dethier, zijn al actief in het bedrijf. Ook de kinderen van medeaandeelhouder Eric Dethier (neef van Rob) zullen waarschijnlijk binnen een aantal jaren een rol opnemen in het familiebedrijf dat in 1947 werd opgericht. De groep heeft nu 130 medewerkers en 50 miljoen euro omzet.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.