Deusjevoo opent anders-dan-anders kantoor

Decor- en standenbouwer Deusjevoo is zonet op het stadhuis van Genk een nieuwe identiteitskaart gaan afhalen. Het bedrijf van Jo Peters heeft immers Houthalen-Helchteren verlaten en mag zich nu thuis in Genk noemen. Maar liefst 12 vrachtwagens kwamen eraan te pas om de hele inboedel te verhuizen naar de nieuwe vestiging tussen de brandweer en transportbedrijf H.Essers. Het out-of-the-box denken werd omgezet in out-of-the-box pakken.

"De plannen mogen dan ambitieus klinken, maar samen met C-mine Crib begint het in Winterslag elke dag meer en meer te bruisen van creativiteit en innovatie," vindt Jo Peters, zaakvoerder van Deusjevoo: “Ons gebouw (dat een investering heeft gevergd van 3 miljoen euro) moet een ontmoetingsplaats worden waar designers en creatievelingen elkaar ontmoeten om ideeën uit te wisselen. In principe vinden klanten alles wat met communicatie te maken zou kunnen hebben bij ons onder één dak. Het nieuwe pand is een verzameling van ontwerpstudio’s, ateliers, workshop-ruimten en brainstormfaciliteiten. Kortom, het is een ontmoetingsplaats voor creatieve geesten.”

ontwerpstudio deusjevooHet nieuwe gebouw werd ontworpen door het Hasseltse A2O-architecten, met als opzet een open huis te creëren. Jo Peters: “Het gebouw ligt in een open ruimte waarin we bezoekers, wandelaars en voorbijgangers uitnodigen om te komen binnengluren in onze ateliers. We wilden geen blikken doos met traditionele lichtstraten, maar een gebouw dat zich letterlijk openstelt naar de buitenwereld. Het gebouw bestaat voor de helft uit glas. Iedereen mag en kan zien wat we creëren. Daarom plaatsen we ook geen hekwerk of andere omheiningen. Mensen kunnen bij ons in embryonale toestand ontdekken wat ze enkele maanden later op TV, op een grote beurs, of in een of ander interieur opnieuw zullen tegenkomen. Dit steeds volgens de Deusjevoo-filosofie: een stevige dosis humor, een ferme hoek eraf en vooral een hoge fun-factor. Zo is er in onze toiletten een hangende bloementuin, heeft iedere medewerker zijn eigen huisje in het landschapskantoor, en pakken we uit met uniek aquarium. Komt dat zien!"