Nieuws Limburg Deusjevoo verkoopt afdeling aan collega

Deusjevoo verkoopt afdeling aan collega

Deusjevoo verkoopt afdeling aan collega

De Oost-Vlaamse standen- en interieurbouwer Creaplan neemt de activiteiten in standenbouw van Deusjevoo uit Genk over. Daarmee krijgt het team van Jo Peters de handen vrij om zich te focussen op decorbouw in de tv- en entertainmentsector, alsook op kantoor- en winkelinrichting.

De sector van de beurzen ligt al anderhalf jaar op apegapen, maar krijgt stilaan opnieuw perspectief. En dus bekijken de toeleveranciers van de sector hun opties. “Bepaalde bedrijven zijn uit de sector gestapt, andere verleggen de focus of worden deel van een consolidatie” zegt Michael Debaveye, CEO van Creaplan. “Zo ook Deusjevoo. Vandaar dat wij de projecten in standenbouw van Deusjevoo overnemen en uitvoeren vanuit ons atelier in Nazareth.”

“We zijn 23 jaar geleden begonnen als interieur- en decorbouwer”, zegt Jo Peters. “In de loop der jaren zijn daar beursstanden bijgekomen, die intussen ook een belangrijke positie innemen. Nu willen we onze focus echter opnieuw scherpstellen. We hebben gekeken waar we nog kunnen groeien en in de entertainmentsector zijn we nu eenmaal een gevestigde waarde. Dat is onze absolute passie, daar worden we warm van. Daarom willen we nu meer dan ooit inzetten op decors voor tv-programma’s (onder andere Familie, de Cooke & Verhulst Show, Rad van Fortuin en K2 zoekt K3) en tv-studio’s voor bedrijven, zowel virtueel als fysiek. Uiteraard blijven we ook voluit inzetten op belevingsarchitectuur voor kantoren, retail, horeca en showrooms.”

Volgens Peters werd snel duidelijk dat Creaplan een geschikte partner is. “Voor ons is het belangrijk dat onze dierbare klanten goed terecht komen. Het niveau van creativiteit en service moet hoog zijn, en de overnemer moet beschikken over de middelen en ervaring om internationaal mee te kunnen reizen met onze klanten. Met die eisen in het achterhoofd kwam Creaplan al snel naar voor als ideale samenwerkingspartner op lange termijn. Voor een aantal klanten zal Deusjevoo concepten blijven ontwikkelen als conceptbureau, maar we zullen het niet meer bouwen. Dat zal vanaf nu steeds Creaplan zijn, die de uitvoering van A tot Z voor zijn rekening neemt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.