Nieuws Limburg Devos koopt site van gesloten Amcor in Halen

Devos koopt site van gesloten Amcor in Halen

Devos koopt site van gesloten Amcor in Halen

Devos Plastics, een bedrijf uit Loksbergen (Halen) dat in hoofdzaak zakken en hoezen voor bouwmaterialen, dierenvoeding, drankverpakkingen en andere toepassingen maakt, heeft de gebouwen gekocht van Amcor Flexibles Transpac. Zoals bekend sloot Amcor recent de deuren door zware verliezen, en kregen 224 mensen hun ontslagbrief. Devos is vastberaden om de site nieuw leven in te blazen.

“De uitbreidingsmogelijkheden op onze huidige site in Loksbergen zijn beperkt”, zegt Bart Devos, mede-zaakvoerder van Devos Plastics. “Daarom keken we uit naar een bijkomende locatie en zijn we tot een akkoord gekomen over de overname van de Amcor-site. Hiermee bestendigen we onze toekomst.”

Devos zal een aantal belangrijke investeringen doen en rond 1 juli de eerste productie opstarten op de Amcor-site. “Het smelten van granulaten en de extrusie blijven in Loksbergen omdat de machines en silo’s hiervoor moeilijk kunnen verhuisd worden”, legt Bart Devos uit. “Voor het bedrukken van de verpakkingen gaan we wel naar de nieuwe vestiging. Een grote drukpers wordt momenteel voor ons geproduceerd in ItaliĆ« en zal net zoals een nieuwe snijmachine, meteen in de nieuwe bedrijfsruimte geleverd worden.” Een aantal ex-werknemers van Amcor werden al door Devos overgenomen, en ook een aantal technici zullen in de komende maanden het 40-koppige team vervoegen.

Gezien de enorme oppervlakte van de Amcor-gebouwen, biedt Devos Plastics een gedeelte te huur aan. “We zijn daar heel flexibel in: van startende ondernemingen die een kantoor nodig hebben, tot kmo’s die magazijnen, laboruimte en andere faciliteiten zoeken”, besluit Bart Devos.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.