Di-Nitto-300×300-1

Di Nitto investeert 2,5 miljoen in groene garage

Autogroep Di Nitto

heeft in de vestiging van Genk zopas een investeringsprogramma afgerond van 2,5 miljoen euro. Daarbij springen vooral een heel pakket milieuvriendelijke toepassingen in het oog. "In overeenstemming met de 'groene' wensen waaraan de auto van de moderne klant moet voldoen, hebben wij bij deze uitbreiding (1000 m2) en renovatie, zelf getracht om onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden," zegt zaakvoerder Giuseppe Di Nitto. "Zo maakt het pand voor zijn verwarming gebruik van geothermie. Meer bepaald gaat het om drie warmtepompen die, via 12 boringen van 120 meter diep, grondwater naar boven halen. Voorts worden er zonnepanelen op het dak geplaatst en hebben intelligente klimaatplafonds de klassieke airco-installatie vervangen. De buitenverlichting bestaat uit LED-lampen en 15% van het 8.000 m2 grote bedrijfsterrein is voor groenbeplanting gereserveerd. De carwash-installatie functioneert bovendien op basis van gerecupereerd regenwater. Voor onze milieubewuste klanten staan er vervangfietsen ter beschikking in plaats van de traditionele vervangwagen. En als eerste garagebedrijf zullen wij ook elektrische laadstations plaatsen om elektrisch aangedreven auto’s op te laden. Dit zal voor het cliënteel volledig kosteloos ter beschikking gesteld worden." Het bouwproject werd overigens gerealiseerd door Mathieu Gijbels nv uit Opglabbeek.

[caption id="attachment_6517" align="alignleft" width="300" caption="De directie van autogroep Di Nitto in Genk en Dilsen-Stokkem."][/caption]

Di Nitto, dat ook in Dilsen een belangrijke vestiging heeft, wil graag de 'groene garage' in Genk tonen aan (potentiële) klanten, en heeft daarom een interessant evenement op poten gezet. In samenwerking met Mazda (Di Nitto verdeelt ook Nissan, Mitsubishi, Saab, Kia, Hyundai en Fuso) vindt op donderdag 23 juni een middagprogramma plaats. Inschrijven kan via deze link (links op homepagina klikken op Mazda Reveals the Future - Uitnodiging).