Nieuws Limburg Die faillissementen, moet dat? Ja, dat moet…

Die faillissementen, moet dat? Ja, dat moet…

Die faillissementen, moet dat? Ja, dat moet…

Exact 10 jaar: zo lang bestaat Made in Limburg! Om deze mijlpaal te vieren, brengen we deze week enkele artikels over het reilen en zeilen van ons nieuwskanaal. Aflevering 3: liever wat positiever…

We krijgen vaak de vraag welke artikels in de afgelopen 10 jaar het best hebben gescoord op Made in Limburg. Het klinkt misschien vreemd, maar wat jou het meest interesseert, is de absolute minderheid (10%) van de berichten die geen positief nieuws bevat. Met in de eerste plaats: de faillissementen. In de jaarlijkse top 100 van de meest gelezen artikels staan er 90 met lijstjes van bedrijven die het niet hebben gered. Dus, moeten wij dat brengen? Ja. Gewoon informatief en kurkdroog. Rechtstreeks uit de rechtbank. En vooral zonder leedvermaak. Integendeel zelfs: wij weten dat het voor de betrokkenen hard aankomt. Vandaar de serene benadering. Onze lezers vragen om de publicatie, zodat ze als betrokken schuldeiser tijdig een vordering kunnen indienen. Of te weten komen of er klanten en leveranciers bij zijn. Niet meer, niet minder.

Een relatief nieuw fenomeen uit dezelfde 10% met negatief nieuws: de overlijdens van gekende ondernemers. Zo was het plotse heengaan van de joviale chef-kok Moke veruit het meest gelezen artikel in 10 jaar Made in Limburg. Duidelijk een bericht dat iedereen heeft geraakt. Ja, ook ons.

Gelukkig zit er ook een patroon in het positieve nieuws dat uitstekend scoort: bedrijven die prijzen winnen, spraakmakende overnames, straffe opinies, moddervette orders, investeringen in nieuwbouw of knappe innovaties. En horeca-nieuws: een nieuwe zaak die opent, een topper met een extra ster,… het wordt gevreten! Heb je zelf een nieuwtje in deze categorieën? Laat maar komen!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Salesforce komt Limburgers opleiden

Salesforce, het internationale softwareplatform voor het beheer van klantenrelaties, gaat een structureel partnership aan met Hogeschool PXL. Bedoeling is dat… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.