Nieuws Limburg Diepenbeeks biotechbedrijf trekt naar de beurs

Diepenbeeks biotechbedrijf trekt naar de beurs

Diepenbeeks biotechbedrijf trekt naar de beurs

Apitope, een bedrijf uit Diepenbeek (BioVille) dat geneesmiddelen tegen immuunziekten ontwikkelt, zal een beursnotering aanvragen. Dat melden ze in een persbericht. Op die manier komt er veel vers geld in kas om de oorzaken van ziektes als hemofilie A, de ziekte van Graves en multiple sclerose te bestrijden.

Apitope is zowel in Groot-Brittannië als in Diepenbeek gevestigd. Dat komt omdat LRM één van de investeerders is en het bedrijf naar Limburg wist te lokken. Hoewel de kernactiviteiten in het buitenland gebeuren, zal de beursnotering in Brussel plaatsvinden (Euronext).

Met de extra middelen die het bedrijf bij zowel het grote publiek als institutionele beleggers wil ophalen, moeten de laatste fases in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen kunnen afgerond worden. Het gaat om veel geld. Twee jaar geleden haalde Apitope nog 12 miljoen op via een kapitaalronde, onder meer bij LRM, PMV en Vesalius Biocapital. Een jaar eerder kwam er 6 miljoen extra in kas.

Het onderzoek naar een middel om de toestand van MS-patiënten te verbeteren, is volgens Apitop het verst gevorderd. De testresultaten tonen volgens het bedrijf aan dat hun product al na enkele maanden leidt tot een aanzienlijke verbetering van de cognitieve toestand van de patiënten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Kortrijk, Tongeren
Kortrijk

Tongerse wordt baas van Barco

De Tongerse An Steegen wordt vanaf 1 oktober co-CEO bij de Kortrijkse beeldvormingsgroep Barco. Zij zal dan samen met Charles… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.