Nieuws Limburg Diepenbeeks farmahuis haalt 18 miljoen euro op

Diepenbeeks farmahuis haalt 18 miljoen euro op

Diepenbeeks farmahuis haalt 18 miljoen euro op

Het Diepenbeekse farmabedrijf Amakem heeft begin september al 18 miljoen euro opgehaald om verder onderzoek te financieren. In juli had het bedrijf aangekondigd om op korte termijn 10 tot 15 miljoen euro vers kapitaal te zoeken, maar de belangstelling van investeerders is dus groter. Concreet wordt er gezocht naar behandelingen voor chronische ziekten als glaucoom, allergische astma en de longaandoening COPD.

Amakem werd amper een jaar geleden opgericht door 3 onderzoekers van het beursgenoteerde biotechbedrijf Devgen, dat ook een belang van 21% heeft in Amakem. Tot de andere aandeelhouders behoren onder meer LRM, Vinnof en LRSP, de stichting van prof. dr. Désiré Collen. Vandaag huist het bedrijf nog in het incubator-gebouw BioVille aan de universitaire campus van Diepenbeek.

Amakem-voorzitter Chris Buyse kijkt vol verwachting uit naar de nieuwe financieringsronde. “Er zit mooi volk aan tafel,” zegt hij. Of ook LRM mee wil stappen in de kapitaalsverhoging, is nog niet bekend.

Jack Elands, CEO van Amakem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.