Diepenbeekse software helpt terrorisme bestrijden

Het Diepenbeekse informaticabedrijf Continuum heeft spitstechnologie ontwikkeld waarmee een computer teksten kan interpreteren. In plaats van met een zoekrobot naar specifieke woorden te gaan zoeken, slaagt de Limburgse uitvinding erin om berichten te analyseren, te interpreteren, ze volgens onderwerpen te groeperen, enzovoort.

jeroen wijnenJeroen Wijnen, partner van het bedrijf, ziet in de applicatie mogelijkheden om bijvoorbeeld terrorisme te bestrijden door online data-screening. Ook in de juridische en financiële wereld zijn er toepassingen mogelijk. "We denken hiermee ook grote klaarheid te kunnen scheppen in de grote hoeveelheid informatie die ons via social media bereikt," zegt Jeroen Wijnen. "Je kan hiermee immers automatisch in honderdduizenden berichten vinden wat je nodig hebt."

Om de toepassing verder te verfijnen en ze klaar te maken voor commercialisering, investeert Continuum 500.000 euro. Daarvan wordt 200.000 euro ter beschikking gesteld door het IWT, dat ook erg in het project gelooft. “We zijn bovendien nog op zoek naar partners met ervaring en netwerken in specifieke sectoren, zodat we samen interessante business-cases kunnen uitwerken," besluit Jeroen Wijnen.