Nieuws Limburg Digitale doktersbriefjes goed voor grote innovatieprijs

Digitale doktersbriefjes goed voor grote innovatieprijs

Digitale doktersbriefjes goed voor grote innovatieprijs

Het bedrijf LTD3 uit Hasselt zegt u allicht weinig. Toch hebt u er zeker al mee te maken gehad. De firma is een nationale tariferingsdienst, die ervoor zorgt dat u bij een bezoek aan de dokter of tandarts alleen het remgeld moet betalen. LTD3 zorgt ervoor dat de tussenkomst van het ziekenfonds direct aan de arts wordt doorgestort. Dit verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk.

LTD3In dat verband heeft LTD3 nu ook een systeem ontwikkeld dat de groene of witte rekeningen (‘getuigschriften’) van de dokter vervangt. In plaats van het formulier in te vullen, een stempel erop te zetten en een klever van het ziekenfonds aan te brengen, kan de arts dit nu digitaal registreren met zijn tablet of vaste computer. Met enkele muisklikken weet het systeem, easyTar genaamd, hoeveel aan wie moet (terug)betaald worden na een consultatie.

Een systeem dat door de gebruikers als zeer handig wordt ervaren. Vandaar ook dat LTD3 zopas de felbegeerde e-Health Award wist binnen te halen. Deze prijs is een onderscheiding van sectororganisatie Agoria, en bekroont projecten die een vernieuwende digitale toepassing in de zorgsector hebben ontwikkeld. De hoofdprijs voor meest innovatieve applicatie was dus voor LTD3. En daar is men erg blij mee: “Een mooie bekroning voor het harde werk van onze dienst,” zegt dr. Lore De Raeve, directeur van LTD3. Het Hasseltse bedrijf belooft de functionaliteit van de winnende technologie nog te zullen uitbreiden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.