Nieuws Limburg Digitalum duwt die van Diepenbeek over de digitale drempel

Digitalum duwt die van Diepenbeek over de digitale drempel

Digitalum duwt die van Diepenbeek over de digitale drempel

Maar liefst 5 miljard variaties zullen internationale B2B-klanten kunnen bestellen via het gloednieuwe e-commerceplatform dat Jaga dit jaar nog zal lanceren. De Diepenbeekse wereldspeler in HVAC-oplossingen is voor de realisatie van het complexe webproject gaan shoppen in eigen provincie: de snelgroeiende start-up Digitalum uit Lummen mag er zich het hoofd over breken.

Naar de geest van CEO Jan Kriekels, wordt het een erg innovatief platform waarmee Jaga de internationale markt wil bestoken. De toepassing moet installateurs en distributeurs in staat stellen om snel en efficiënt hun orders voor producten en onderdelen door te geven en te laten verwerken. “We blijven streven naar innovatie, niet alleen in onze producten, maar ook in onze manier van werken”, vertelt Jan Kriekels. “Een state-of-the-art digitaal platform automatiseert de orderverwerking, zodat de manuele interactie vernevelt. Zo krijgen onze medewerkers meer tijd om zich te verdiepen in de uitbouw van hechte klantenrelaties.”

De ambities met het nieuwe platform zijn niet gering: 12 maanden na lancering wil Jaga de helft van de jaaromzet via dit kanaal genereren en de manuele orderverwerking met 50% terugschroeven.

5 miljard
Voor de ontwikkeling van het platform zijn Kriekels en co in zee gegaan met het Lummense Digitalum, opgericht in 2018. Toch kan het jonge bedrijf van CEO Diederik Bots en COO Serge Craeghs al mooi referenties voorleggen, voor klanten als Atlas Copco, Bose, DMLights en Huntsman. Het leverde hen onlangs nog de erkenning ‘SAP Recognized Expertise for Commerce’ op. Bots is trots op de samenwerking en enthousiast over de uitdaging: “Klanten van Jaga hebben de keuze uit niet minder dan 5 miljard mogelijke varianten binnen het gamma van producten en opties. Het is een boeiende uitdaging om dit te vertalen naar een online verkoopkanaal en dit ook vooral efficiënt te blijven beheren. Dit is exact het type project waar we met ons team graag de tanden inzetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.