Nieuws Limburg Dilissen drukt door voor Duitse deelvervoerder

Dilissen drukt door voor Duitse deelvervoerder

Dilissen drukt door voor Duitse deelvervoerder

Dilissen Logistics uit Pelt heeft zopas zijn eerste overname afgerond: Becker Logistik uit Aken is voortaan de uitvalsbasis voor transport tussen Duitsland en België. “We winnen enorm aan efficiëntie, want we kunnen niet blijven wachten op de realisatie van de Noord-Zuidverbinding”, zegt Carlo Dilissen.

Dilissen Logistics werd door Carlo Dilissen gericht in 1995. Het is gespecialiseerd in transport van deelladingen (groupage) en volle vrachten tussen België en Duitsland. Er wordt ook veel containervervoer en transport met plateautrailers uitgevoerd. Dilissen maakt in Pelt gebruik van zo’n 40.000 m² opslagruimte, waar tijdelijk goederen gestockeerd worden vooraleer ze naar Duitsland of de Antwerpse haven te brengen.

Met de overname van Becker Logistik in Aken heeft Dilissen nu een uitvalsbasis aan de poort van Duitsland. “Hierdoor kunnen we de opslag en overslag van deelpartijen niet meer noodzakelijk naar Pelt rijden als het beter uitkomt om dit in Aken te doen”, vertelt Carlo Dilissen. “Een enorme winst in efficiëntie, want nu verliezen we veel tijd door het ontbreken van de Noord-Zuidverbinding.”

Becker Logistik beschikt over 17 trekkers. Die komen bij het totaal van 42 die Dilissen al had. Er komen 32 mensen bij, wat het totaal op 110 brengt. De omzet groeit door de overname van 13 miljoen tot zo’n 20 miljoen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.