Nieuws Limburg Directeur Sita lokt op laatste dag staking uit

Directeur Sita lokt op laatste dag staking uit

Directeur Sita lokt op laatste dag staking uit

Er wordt gestaakt bij het bedrijf Molok West Europe nv in Houthalen-Helchteren, een bedrijf van de afvalgroep Sita dat ondergrondse afvalcontainers leegmaakt. Het personeel gaat niet akkoord met het ontslag van een dispatcher, die door de vroegere directeur op zijn laatste werkdag werd ontslagen.

Molok West Europe nv, niet te verwarren met de producent van de containers die ook Molok heet, ook in Houthalen-Helchteren ligt en nog steeds van de familie Stevens is, stelt zo’n 45 mensen tewerk. De chauffeurs die in heel België het afval gaan ophalen, hebben het werk neergelegd omdat een dame van de dispatching werd ontslagen door Herman De Backker, de directeur die vorige vrijdag zijn laatste werkdag op post was.

“De mensen hadden veel vertrouwen in de dispatcher, die nota bene met ziekenverlof was,” zegt Willy Mebis, secretaris van de Algemene Centrale bij het ABVV. “Blijkbaar had de vorige directeur nog een rekening met haar openstaan, want op zijn laatste werkdag kreeg ze haar ontslagbrief. De chauffeurs zijn het hier absoluut niet mee eens en zijn uit solidariteit vanuit alle hoeken van België naar Houthalen gekomen om mee te staken.”

De nieuwe directeur Philippe Van den Branden, die dinsdag zijn eerste werkdag begon bij Sita/Molok West Europe, kreeg dus al meteen een netelig dossier voorgeschoteld. “Om 5 uur vanmorgen was hij samen met de HR-Directeur al hier om met ons te overleggen,” aldus nog de vakbondsmandataris. “Maar hij kon niet ingaan op onze eis om de ontslagen vrouw opnieuw in dienst te nemen. Vandaar dat 25 van de 28 chauffeurs het werk hebben neergelegd.”

Woensdag worden de onderhandelingen verdergezet.

De familie Stevens verkocht zo’n jaar of 3 geleden de afdeling voor de verkoop van Molok-containers en de ophaling van het afval aan Sita. Daarbij hoort ook het gebruiksrecht van de naam Molok (West Europe nv), maar staat los van de productie die Stevens zelf nog uitvoert op het Europark in Houthalen-Helchteren. De dienst van Sita is gelegen op Centrum-Zuid. “Wij zijn de producent en Sita is een verdeler van onze producten,” preciseert Tony Stevens. “Bij ons is er voor alle duidelijkheid dus geen staking.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.