Nieuws Limburg Directeurswoning omgetoverd voor horeca-beleving

Directeurswoning omgetoverd voor horeca-beleving

Directeurswoning omgetoverd voor horeca-beleving

De horeca-groep Taste Catering heeft vlak tegenover de ingang van de oude steenkoolmijn in Zolder, de voormalige directeurswoning gekocht. Tom De Weyer en Sophie Naze gaan er meer dan 1 miljoen euro investeren om een uniek horecaconcept neer te zetten. In het authentieke kader van het rijke mijnverleden, zullen vanaf eind dit jaar, kleine én grotere groepen kunnen genieten van topgastronomie.

Het prestigieuze gebouw langs de Koolmijnlaan staat gekend als de woning van oud-directeur-gerant Lycops. Vanuit zijn bureau had hij een loodrecht zicht op de ingang van de mijn. Taste Catering verzorgt op deze mijnsite nu al de exploitatie van Watt 17, De Centrale, ZLDR Luchtfabriek en Den Lavaar. Met het nieuwe gebouw, dat ZwartGoud zal gaan heten, komt er een horecalocatie bij die het aanbod vervolledigt.

“De woning werd gebouwd in 1924 en bestaat uit 4 verdiepingen van in totaal 600 m², met daarbij een grote tuin van 80 are”, zegt Tom De Weyer. “Op bovenste verdiepingen richten we kantoren in, zowel voor eigen gebruik als om te verhuren aan externe partners. Wie creatieve kantoor- of atelierruimte zoekt, mag altijd een seintje geven… Het gelijkvloers en de kelder geven invulling aan ons nieuwe event- en cateringconcept ZwartGoud. Het wordt een besloten huiskamerrestaurant, dat particulieren en bedrijven voor een feest of event kunnen reserveren. Er kunnen groepen terecht tot 35 personen.”

Taste Catering speelt hiermee in op de vraag van klanten naar kleinere, high-end eventlocaties. “Om een voorbeeld te geven: het park rondom de directeurswoning is een oase van rust en biedt tegelijk de mogelijkheid om er een ceremonie te houden”, aldus Tom De Weyer. “Zoiets hadden we nog niet in ons aanbod.”

Voor de aankoop en de renovatie van de villa investeert Taste Catering zo’n 1 miljoen euro. “In de toekomst komt er mogelijk nog een bijkomende investering van 2,5 miljoen euro voor de uitbreiding met een hotel van 1600 m²”, vertelt Tom De Weyer. “Dit om de groeiende vraag naar overnachtingen op te vangen. Deze plannen kaderen in de ambities van Toerisme Limburg om de mijnterreinen van Heusden-Zolder uit te spelen als dé MICE-locatie (meetings, incentives, conferencing, exhibitions) van de Euregio.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.