Nieuws Limburg Dit doen Limburgse bedrijven voor u:

Dit doen Limburgse bedrijven voor u:

Dit doen Limburgse bedrijven voor u:

We worden werkelijk overspoeld door de enthousiaste initiatieven van bedrijven die de corona-crisis willen tackelen. We bundelen de meest recente realisaties in dit overzichtje. Doe er uw voordeel mee!

HR-diensten
Syntra Limburg: schakelt via de tool Big Blue Button over op online lessen. Cursisten en docenten kunnen tijdens de les met elkaar in interactie door hun hand digitaal op te steken en de micro over te nemen.
ItzU: biedt gratis begeleiding aan voor het versterken van de mentale veerkracht voor de ‘helden van vandaag’: medewerkers in de zorg, supermarkten, pakjesbezorgers,… Het inboeken van een sessie (online/video/telefoon) kan via een mailtje naar zorg@itzu.eu.
VDAB Limburg: zoekt actief naar (werkzoekende) medewerkers voor sectoren die toch nog bezig zijn. Ze promoten bovendien het online leren. Meer info via deze link.


Horeca

Le5ième: Chef Kevin Bonanno heeft onder het motto Support your Locals een op en top Limburgs paasmenu samengesteld. Lamsvlees, asperges, champignons… alles uit eigen streek. Meer info: info@le5ieme.be.
Twenty Two Coffee: De koffiezaak van doelman Simon Mignolet doneert Samsung-tablets aan het Sint-Trudoziekenhuis, zodat corona-patiënten in contact kunnen blijven met familie en vrienden.
Bruno’s Foodcorner: past de openingsuren en het assortiment een beetje aan zodat iedereen die moet werken als de supermarkten open zijn, toch ergens terecht kan voor eten en drinken, tandpasta, papieren zakdoeken en zelfs toiletpapier.

Juridisch
Advocaat Franssen: zette de website KMO Vaccin op, waarbij ondernemers snel en 100% digitaal in contact met advocaten worden gebracht om de impact van de corona-crisis te beperken.
ConSenso Advocaten: lanceert nog tot 3 april een gratis hotline voor klanten en niet-klanten die vragen hebben omtrent coronamaatregelen. Mail je vraag door naar corona@consenso.be.
Monard Law: heeft eveneens een Corona Desk opgezet voor vragen en bezorgdheden. Best contact opnemen via deze link.
Gevaco: heeft ook een speciale website geopend voor gratis corona-advies. Aanmelden kan eveneens via e-mail: info@legalcure.be.

(bezigheids-)Therapie
Creative Studio Doublegum: heeft het platform Samen Creatief opgericht, waarbij verenigingen, organisaties, gezinnen, jonge ouders en andere sympathisanten leuke, creatieve ideeën uitwisselen om bezig te blijven in corona-tijden.
Villa Basta: doet iets soortgelijks, door op deze link creatieve opdrachten, muzikale uitdagingen, zingende kookopdrachten en inspirerende voorbeelden te delen van onder meer Joke Emmers (Callboys), Milo Meskens (singer-songwriter), Gorges Ocloo (Arsenaal) en Claudia Guarraci (Mijn Restaurant).
Allegre: is gestart met het project ‘Phone Buddy’, waarbij vrijwilligers met een sociale of therapeutische achtergrond, iedere week een telefoontje doen naar eenzame mensen. Zich hiervoor aanmelden kan via administratie@allegre.be of via 011 36 00 66.
JBC en Ambassify: slaan de handen in elkaar om de community van medewerkers bij de kledingketen te versterken. Het platform biedt in de vorm van tips, spelletjes, enquêtes, galerij, enzovoort, tools aan om de communicatie en veerkracht levendig te houden.

Andere
Cent pur Cent: biedt elke dag gratis filmpjes aan om make-up aan te brengen. Dames die thuis zitten kunnen op de Facebook-pagina tutorials bekijken van onder meer Cynthia Reekmans, Elisa Guarraci, Joke Van de Velde of Sasha Roosen.
Iliaens: blijft professionelen in de bouw toeleveren, door online bestellingen van materialen klaar te zetten voor afhaling.
Kluster: is een start-up uit Hasselt die een digitale babysit-service lanceert. De babysitters houden de kinderen een uurtje creatief bezig via deze website.
Tim Torfs: geeft nu ook online voedings- en bewegingsadvies. Zo deelt hij met het publiek 26 corona-lifestyle-tips.
L’exsellent: is een shop in relatiegeschenken die Belgische vlaggen heeft bedrukt met de tekst Respect voor de Zorg en een tweede met Alles komt goed. Ze worden gratis uitgedeeld om aan het raam te hangen.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.