Nieuws Limburg Dit is de inhoud van ons nieuwe magazine!

Dit is de inhoud van ons nieuwe magazine!

Dit is de inhoud van ons nieuwe magazine!

Laatste vrijdag van de maand: dat betekent de release van het verse Made in Limburg Magazine! Ook nu hebben we een pak boeiende achtergrondverhalen voor u verzameld. Het magazine kan worden gelezen via de webreader of worden gedownload voor iPad (App Store) of tablet (Google Play). Vanaf maandag is de PDF-versie beschikbaar.

Wat valt er in deze editie te lezen?

– Als CEO Binnenstebuiten blikken we met Françoise Chombar terug op de start en de groeipijnen van Melexis, één van de grootste en meest innovatieve bedrijven van Limburg.

Met Vallen en Opstaan: de producent van generators Europower in Nieuwerkerken weet er alles van. De ene dag moest de helft van het personeel verdwijnen, de andere dag krijgen ze tientallen vacatures niet ingevuld. Luc Heylands doet het verhaal.

Cijfers zeggen soms meer dan woorden… Met het afschaffen van de vestigingswet, zullen buitenlandse zelfstandigen makkelijker naar Limburg kunnen komen. Hoeveel zijn er nu al actief en uit welke landen komen ze?

– De Antwerpse ‘zakenman’ Geert Liekens maakte een korte, maar hevige doortocht in Limburg. Hij wordt vooral herinnerd door zijn opvallende sjaal en door de tientallen bestellingen die hij plaatste bij Limburgse ondernemers maar nooit betaalde… Spraakmakend!

– Als oprichter van Essec was hij destijds één van de meest gekende Limburgse ondernemers. Vandaag sukkelt hij met gezondheidsproblemen, die hem echter niet weerhouden om de golfclub in Paal-Beringen te runnen. Een actueel verhaal van Luk Lowette.

– We pikten één evenement uit de kalender om Limburgse ondernemers op een informele bijeenkomst in beeld te brengen. Deze maand was onze fotograaf te gast op de dankreceptie van Een Hart voor Limburg in De Barrier.

– Iedere editie laten we een Toekomstdenker zijn licht schijnen op de evoluties in de economie. Deze keer vertellen de Managing Partners van Nurama hoe slimme technologie de marketing van retailers helemaal zal omgooien.

– Onze Limburgse expat is deze maand de Kinrooise Lieve Buntinx. Zij is in Zwitserland directeur van een populair hotel. Altijd vakantie dus!

– In de rubriek U ligt wakker van… hebben we het over duurzame energie. Gutami Solar merkt dat meer bedrijven bijna standaard kiezen voor energiezuinige toepassingen.

– De Keizer van Japan kent hen. De Rockefellers ook en bijna alle koningshuizen ter wereld zijn er klant: Gebr. Van Der Wiel uit Hamont-Achel maakt exclusieve harnassen voor paarden. Een topproduct, Made in Limburg!

– Een lekker fris slaatje op deze zomer op kantoor te verorberen? Wij bezochten enkele topadressen in Hasselt voor een heerlijke lichte lunch: voor u vergeleken!

– Tot slot de column van Kurt Meers. Hij is verwonderd door de destructieve manier waarop sommige vakbondsmensen proberen om een onderneming onderuit te halen.

Dat leest u allemaal in dit magazine. Een hele zomer lang kan u ervan genieten. De volgende editie zal klaar zijn op de laatste vrijdag van september. Een fijn zomerverlof alvast!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.