guy van neck mobietrain

Dit is de Limburgse Starter van het Jaar!

In de schoot van Limburg Start Up (LSU), dat overigens recent is verhuisd naar de Corda Campus, werd dit jaar Mobietrain voorgedragen als Start-up van het Jaar. Een keuze die door de jury met veel enthousiasme werd bekrachtigd. De prijs is een onderdeel van de verkiezing van Limburgse Ondernemer van het Jaar, die volgende week dinsdag plaatsvindt.

Guy Van Neck vond de inspiratie voor Mobietrain enkele jaren geleden eerder toevallig. “Ik heb een achtergrond in mystery shopping”, legt hij uit. “Bij mijn bezoeken aan onder meer supermarkten en bankkantoren bleek dat het bij werknemers vaak ontbrak aan essentiële kennis over producten en diensten. Met andere woorden, zij werden nauwelijks opgeleid.” En dus ging hij op zoek naar een oplossing om medewerkers snel, efficiënt en op een speelse manier bij te scholen. Het resultaat was MobieTrain.

"Het is een mobiel platform voor gepersonaliseerde leertrajecten die gevolgd kunnen worden via een smartphone of tablet", legt Van Neck uit. “Zo willen we ervoor zorgen dat bedrijven snel en gemakkelijk nieuwe kennis en inzichten kunnen bijbrengen zonder daar overbodig veel tijd en geld in te steken. Daarmee maken we definitief komaf met de urenlange opleidingen waarbij je na verloop van tijd door de bomen het bos niet meer ziet.
Let wel: Mobietrain stelt niet zelf de opleidingen samen, wij zorgen voor de technologie waarmee de leerstof naar de werknemers wordt gebracht.”

Mobietrain legde het voorbije jaar een opmerkelijk groeitraject af. Het aantal werknemers groeide inmiddels tot een vijftiental en in de C-Mine Crib in Genk werd een nieuw plek gevonden. Daardoor ontdekten ook de investeerders het jonge bedrijf. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM, de bank ING en enkele private investeerders legden eerder dit jaar een miljoen euro op tafel. Hiermee wil Mobietrain werk maken van internationale expansie. Guy Van Neck: “Momenteel zijn we al sterk aanwezig in de retail, maar ons platform is ook in andere sectoren toepasbaar, zoals automobiel en de banken. Daar ligt dus nog een enorm groeipotentieel en niet alleen in België.”