Nieuws Limburg Dit jaar nog 12 nieuwe bedrijven naar Rietkolk

Dit jaar nog 12 nieuwe bedrijven naar Rietkolk

Dit jaar nog 12 nieuwe bedrijven naar Rietkolk

Tegen eind 2018 zal het industriegebied Rietkolk in Lommel worden uitgebreid met 12 bedrijfsunits tussen 360 m² en 700 m². Daarmee zal het aantal ondernemingen op het ‘gezelligste industriepark van Limburg’ oplopen tot 66. “De collegiale sfeer tussen de aanwezige bedrijven is inderdaad kenmerkend voor Rietkolk”, zegt Filip Remans van ontwikkelaar Van den Boer Concept.

Rietkolk is gelegen in Lommel Barrier. Van den Boer Concept kocht er in 2011 6,5 hectare bebouwbare ruimte en bouwde er -na een vergunningenperiode van 5 jaar- in eerste instantie 40 kleinere bedrijfsgebouwen op, variërend van 144 tot 366 m². Vervolgens kwamen er nog 14 units bij. “We hadden de vraag naar nieuwe huisvesting gekregen van een aantal groeiende kmo’s”, aldus Filip Remans. “Een aantal die door capaciteitsproblemen wilden verhuizen, en anderen die de privéwoning van de zaakvoerder waren ontgroeid. Niet alleen zochten zij een grotere en professionele werkomgeving, ze wilden ook komaf maken met hun status van zonevreemd bedrijf.”

De units zijn multifunctioneel opgedeeld in combinaties van kantoor, magazijn en atelier. “Daarnaast hebben we ook meteen een aantal grotere bedrijfsgebouwen (van 360 tot 1.700 m²) gezet op een privaat perceel, zodat eigenlijk alle grootte-ordes hun gading konden vinden op Rietkolk.” De 54 bedrijfshallen die nu klaar zijn, werd allemaal op korte tijd verkocht. “De behoefte aan dit type van vastgoed was dus erg groot”, aldus nog Remans. “Ze vonden tot voor kort hun gading niet echt op de markt. Vandaar dat wij het ijzer gesmeed hebben toen het heet was.”

Tegen het einde van dit jaar komen er nog 12 units bij tussen 360 m² en 700 m², ook met een variabele grootte en invulling volgens de wensen van de kopers. “Door de diverse troeven van dit industriegebied – ik denk aan de ligging, de prijs/kwaliteit, de infrastructuur rondom en het gezellige onderlinge netwerk- denken we dat ook deze bedrijfsgebouwen snel weg zullen zijn.”

Tewerkstelling
Het succes van Rietkolk valt ook af te meten aan de tewerkstelling die zich er concentreert. “Momenteel stellen de bedrijven samen zo’n 200 mensen tewerk, wat amper 2 jaar na de start al bijhoorlijk veel is. Als straks nog enkele grotere bedrijfspanden erbij komen, zal het aantal sterk oplopen. En dat is goed nieuws voor iedereen, want werkgelegenheid creëren in eigen streek, daar doen we het voor!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.