Nieuws Limburg DMI, Van Roey en LRM scheppen 600 jobs

DMI, Van Roey en LRM scheppen 600 jobs

DMI, Van Roey en LRM scheppen 600 jobs

In Beringen is het ambitieuze project voor de herbestemming van het voormalige mijnterrein voorgesteld. Onder de naam be-MINE zal er plaats worden gemaakt voor woningen, culturele voorzieningen, sportfaciliteiten en nieuwe winkels. De ontwikkelaars willen hiermee zo’n 600 nieuwe jobs creëren.

De steenkoolmijn van Beringen werd gesloten in 1989, waarna de lange zoektocht begon naar de kwalitatieve invulling van de historische site. Het is nu pas dat de knopen hiervoor zijn doorgehakt. Samen met het stadsbestuur van Beringen zal de nv be-MINE, een consortium van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, DMI Vastgoed (Democo) en Van Roey Vastgoed, de reconversie van dit terrein van 31 ha gestalte geven.

De plannen zijn tweeledig. Enerzijds komt er een nieuwe gemeentelijke woonwijk onder de naam Houtpark. Dit zal 596 wooneenheden bevatten en een investering vergen van 27 miljoen euro (Lees artikel hier). Anderzijds voorziet het masterplan in een nieuwe authentieke ontmoetingsplaats waar cultuur, ontspanning en winkelplezier samenkomen. Zo wordt het culturele aspect ingevuld door een nieuw provinciaal mijnmuseum, een evenementenplein, diverse activiteitenruimtes en gevarieerde kunst-uitingen op de site.

Voor het leisure-gedeelte komen er faciliteiten als een Family Entertainment Center, een duikfaciliteit, een klimwand en uitgestippelde fiets- en wandelinfrastructuur. Dit in aansluiting op het nieuwe gemeentelijke zwembad en de avonturenberg, die door de Stad Beringen worden gerealiseerd. Daarnaast voorziet be-MINE in een uitgebreide winkelgelegenheid voor ‘funshopping’. Er komen een 100-tal winkels en speciaalzaken, die een regionale aanvulling moeten vormen op het lokale winkelaanbod in Beringen. Unizo heeft toch al kritiek geuit op het winkelgedeelte omwille van de zeer grote bijkomende verkoopoppervlakte (34.000 m²), de vrije invulling (alles behalve food) en de solitaire ligging ten opzichte van Beringen centrum en de deelgemeenten.

Het totale investeringsprogramma van be-MINE zal op termijn ruim 600 directe arbeidsplaatsen genereren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.