Nieuws Limburg Dominic De Gruyter van PFL, gepassioneerd door muziek en geluid

Dominic De Gruyter van PFL, gepassioneerd door muziek en geluid

Dominic De Gruyter van PFL, gepassioneerd door muziek en geluid

PFL

Passie voor het vak als grondslag voor een totale ontzorging op vlak van technische en audiovisuele ondersteuning.
PFL uit Lille verzorgt al 15 jaar de audiovisuele ondersteuning van allerhande activiteiten, events, congressen, festivals, vergaderzalen en polyvalente ruimtes. Het bedrijf ondersteunt events op vlak van licht, geluid, video en maakt hierbij gebruik van de allernieuwste technieken zoals televoting, videoconferencing en webcasting. Daarnaast staat het in voor de captatie en montage voor opleidingsfilms, testimonials en bedrijfsfilms. Ook het live web-streamen van evenementen behoort tot de mogelijkheden. Haar klanten: zowel internationale bedrijven als de lokale KMO. Zelfs de particulier met een specifieke nood aan audiovisuele ondersteuning is er welkom.Zaakvoerder Dominic De Gruyter: „We zijn 15 jaar geleden gestart als audio-specialisten. Ikzelf toerde in een vorig leven de wereld rond als FOH-technieker en mixte de muziek voor bands zoals The Scabs & Praga Khan tijdens live optredens. Voor deze laatste letterlijk van in de Tokyo Dôme tot de New York Limelight. Mijn passie voor geluid en techniek vormde de basis voor de oprichting van PFL. Kort na de opstart van PFL, namen we een bedrijf over met een specialisatie in belichting en creatieve ontwerpen. Ingenieur Luc Stessens bouwde met zijn bedrijf een jarenlange ervaring op, en bouwde al heel snel aan een betere ergonomie binnen PFL. Vier jaar geleden zetten we onze groei verder door een overname van een onderneming gespecialiseerd in videocaptatie, videomontage en streaming. Mario Peeters staat bijvoorbeeld al meer dan 12 jaar in voor de beeldcaptatie tijdens Jumping Mechelen en de verspreiding van dat beeldmateriaal naar allerlei TV-zenders wereldwijd. Doordat wij zo complementair zijn, hebben we voor elk vakgebied binnen onze audiovisuele ondersteuning een specialist in huis “ gepokt en gemazeld in zijn vakgebied.
Knowhow en pro-actief meedenken. U mag gerust zijn!
Dominic De Gruyter: „Als professionele speler in de markt houden wij natuurlijk een vinger aan de pols op vlak van nieuwe technologieën en innovaties in onze vakdomeinen. Zo zijn wij al sinds 2004 bezig met webcasting. In die tijd heette dat nog een satelietverbinding omdat de toen bestaande digitale netwerken niet performant genoeg waren. Nu gebeurt streamen via het internet, maar ook hier is een bepaalde knowhow noodzakelijk. Zo stond PFL onlangs in voor de technische ondersteuning van een congres in de Opera in Gent. Daar zorgden wij zelf voor een 4G-verbinding, als back up naast de aanwezige internetverbinding”„Wist u trouwens dat onze naam PFL is afgeleid van de technische term ‘Pre-Fade Listen’. Wij vinden een goede ‘voorbeluistering’ van de noden en behoeften van onze klanten essentieel. Alleen zo kunnen wij onze beloftes waarmaken. Als u met PFL werkt, kan u gerust zijn. Wij ontzorgen onze klanten op vlak van alle mogelijke technische en audiovisuele ondersteuning. We denken pro-actief mee: mocht er toch iets fout lopen, dan zorgen wij onmiddellijk voor een plan B.”
Een solide structuur laat nog meer voeling met werkveld toe
Dominic De Gruyter: „Na 15 jaar staat ons team en onze organisatie op punt, en dankzij mijn partners Mario Peeters en Luc Stessens heb ik nu wat meer ruimte om af en toe opnieuw in de praktijk te staan. Zo ben ik terug begonnen met muziek te mixen voor bands en geef ik zelf elke woensdag les: podiumtechnieken bij Syntra. “
Prefered partner van grote namen uit de bedrijfswereld en van festivals
Dominic De Gruyter: „PFL is prefered partner bij o.a. Johnson & Johnson. De meest bekende entiteit van J&J in onze regio is Janssen Pharmaceutica, maar dat is slechts één van de vele bedrijven binnen de farmaceutische groep. PFL werkt voor een aantal van die entiteiten. We hebben een eigen vestiging op de campus van Janssen Pharmaceutica in Beerse. Daar ondersteunen we 196 vergaderzalen on site. Niet alleen op de site van Beerse 1 maar ook Beerse 2, Tunrhout OC, Olen en Geel. Daarnaast ondersteunen wij ook dat wat met meeting support te maken heeft voor de off site meetings. PFL realiseert ook beursstanden: niet alleen de stand zelf maar al wat erbij komt kijken, van filmpjes en schermcommunicatie tot geluid en belichting.”„Naast onze diensten voor bedrijven, ondersteunen we ook heel wat dance festivals zoals Tomorrow Land, Laundry Day, Summerfestival, Sunrise, .. en live festivals zoals de Antiliaanse Feesten, Sjock Festival of Olens Fest.”

Elke klant, groot of klein, is welkom!
Dominic De Gruyter: „PFL werkt ook voor heel wat KMO’s en start-ups. Zo werken we momenteel samen met Ingrid Janssen van Eyecom om een opstartende farmacie in Europa te lanceren: Raptor Pharmacies. Deze start-up is gespecialiseerd in het bestrijden van zeldzame ziektes en zet voet aan wal in Europa. PFL ondersteunt de congressen waar het bedrijf zijn knowhow voorstelt en aftoetst bij specialisten. Begin deze maand ondersteunden we een congres in Innsbruck waarbij de spreker op een innovatieve manier de aandacht kon vasthouden van zijn publiek. In plaats van vooraan op een podium stond hij midden in de zaal. Alle deelnemers aan het congres beschikten over een iPad en konden in interactie gaan met de spreker die in real time een overzicht van alle stemmen in zijn slides kon presenteren. De Catchboxen (gooibare micro’s) lagen klaar, om een zeer grote interactie te garanderen
We zien het als een leuke uitdaging om steeds de nieuwste technieken te implementeren.

Het lijkt of PFL alleen voor ronkende namen werkt, maar niets is minder waar. „PFL biedt ook oplossingen voor de particulier die op zoek is naar licht en geluid voor een tuinfeest of een beamer en scherm wil voor een jubileum. Iedereen is welkom, elke klant geniet bij ons evenveel respect.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.