Nieuws Limburg Doodskisten en andere bezigheden van Ivo Marechal

Doodskisten en andere bezigheden van Ivo Marechal

Doodskisten en andere bezigheden van Ivo Marechal

Anderhalf jaar nadat Ivo Marechal opstapte bij de logistieke groep H.Essers en in het durfkapitaalfonds Down2Earth stapte, staat hij op het punt zijn vijfde investeringsdossier af te ronden. Inmiddels heeft Down2Earth 66 miljoen euro opgehaald, middelen die de komende jaren 10 tot 15 kmo’s een duw in de rug moeten geven. “Daar zullen ook Limburgse ondernemingen bij zijn,” aldus Ivo Marechal.

Het kwam aan als een donderslag bij heldere hemel toen Ivo Marechal in december 2012 zijn afscheid aankondigde bij de groep H.Essers. “Ik had de indruk dat mijn job er op zat,” zegt hij nu.
ivo marechal 2Bij het investeringsfonds Down2Earth heeft hij zijn draai gevonden. “Het is hoe dan ook de bedoeling om binnen de vijf jaar zo’n tien tot vijftiental projecten in portefeuille te hebben. Het zou mij zeer verbazen als daar geen Limburgse bedrijven bij zijn.” Logisch, met de LRM als een van de investeerders. “De anderen zijn vooral ondernemersfamilies die hun geld investeren in andere, veelbelovende ondernemingen.”

Down2Earth verschaft niet zomaar kapitaal. “We stellen ons niet op als een soort van schoonmoeder die vier keer per jaar naar de raad van bestuur komt. Neen, wij participeren in het bedrijf. Zo hebben we bij de producent van flenzen Hertecant twee externe managers aan het werk gezet die zo enthousiast waren over het bedrijf dat ze meteen mee hebben geïnvesteerd.”

Potentieel
“In heel wat bedrijven zit meer dan dat er uitkomt. Dat zijn de bedrijven die we zoeken. Neem nu een bedrijf als Conteyor, gespecialiseerd in herbruikbare verpakkingen voor de auto-industrie. Op het eerste gezicht haal je daar je schouders voor op, maar als je dat bedrijf van dichtbij gaat bekijken, dan is dat een parel. Bovendien wilde de aandeelhouder er mee kappen.” Sinds Down2Earth in Conteyor participeert, is het bedrijf met 22 procent gegroeid en is het actief in Rusland en de Verenigde Staten en deed het een overname in Mexico en Duitsland.

Andere participaties van het investeringsfonds zijn CLD Contraload (productie van plastic palletten, kratten en vaten) en Funico, dat lijkkisten maakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.