Nieuws Limburg Door duo van dames loopt dakproject van leien dakje

Door duo van dames loopt dakproject van leien dakje

Door duo van dames loopt dakproject van leien dakje

Bedrijven en grote organisaties die zonnepanelen willen plaatsen, moeten hier vandaag tientallen instanties en leveranciers voor aanspreken. Dat kan beter, dachten Marina Doggen van Gutami Solar (Beringen) en Nadia Jansen van Jansen the Building Company (Zonhoven). Ze staken de koppen bij elkaar om samen een totaaloplossing uit te werken. “En zo heeft elke klant nu slechts één aanspreekpunt om zijn PV-project van A tot Z te laten uitvoeren”, aldus de ondernemende dames.

“We zien heel vaak dat er voor de modernisering van grote dakoppervlaktes diverse partijen bij betrokken worden”, zegt Marina Doggen, CEO van Gutami Solar, een groothandel en distributeur van fotovoltaïsche (PV-)materialen. “Het begint soms met de verwijdering van asbest uit het bestaande, verouderde dak. Daar heb je ervaren specialisten voor nodig. Vervolgens ga je zoeken naar een studiebureau, een leverancier van zonnepanelen, een plaatser, iemand die de elektrische schakelborden maakt, een onderhoudsfirma, enzovoort. Meestal is er minstens één schakel waar het mis gaat, wat zorgt voor een verlies van tijd, kwaliteit en service.”

Ontzorgen

Om het de klanten gemakkelijk te maken, ging Marina Doggen in haar netwerk op zoek naar gespecialiseerde partijen voor elk onderdeel. Die heeft ze nu gevonden en samengebracht in Gutami Solar & Partners, een nieuwe entiteit die geldt als uniek aanspreekpunt voor integrale PV-projecten. Eén van de groepsleden is Nadia Jansen van Jansen the Building Company. “We hebben in het verleden al tot grote tevredenheid samengewerkt met Gutami Solar”, zegt ze. “We delen dezelfde visie op kwaliteit en duurzaamheid, en staan allebei open voor de krachtenbundeling van complementaire diensten. Bijgevolg kwamen we snel tot een akkoord om een overkoepelende organisatie op te zetten die de klanten van A tot Z kan ontzorgen.” Jansen the Building Company staat hierbij in voor de elektrische schakelborden, een specialisatie die ze in huis haalden via de overname van Belo Electrics, thans Jansen Technics genoemd. Andere partners zijn onder meer Buijsse Construct en ISO Roof.

Winstgevend
“Zo zijn we gekomen tot een totaaloplossing die alleen maar winnaars oplevert”, aldus het ondernemende duo. “Een dak boven het hoofd heeft iedereen nodig, maar als de kost van dat dak omgezet wordt in een winstgevende investering, dan vaart iedereen er wel bij. Zeker als de investeringsaftrek tot eind dit jaar niet 13,5 maar 25% bedraagt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.